امروز: جمعه، 14 اردیبهشت 1403
04/14 1394

ایران و جهان - مدیر عامل بیمه دی معتقد است که برنامه افزایش سرمایه این شرکت می تواند،وضعیت موجود این شرکت را تغییر دهد .
به گزارش ایران و جهان ، سید مجید بختیاری مدیر عامل بیمه دی در تازه ترین بیانات خود مدعی شد که روند پرداخت خسارت ها در بیمه دی روان است و این شرکت در پایان سال گذشته 350 میلیارد تومان خسارت را تعیین تکلیف کرده است . البته وی به افزایش سرمایه این شرکت از 61 میلیارد تومان به 250 میلیارد تومان هم اشاره کرد و عنوان داشت که برای سه سال آینده این شرکت برنامه راهبردی تعیین شده است .البته این مدیرعامل این نکته لطیف را هم بیان کرد که بیمه دی بنادارد ضریب نفوذ بیمه در کشور را افزایش دهد .
آنچه در ادامه می خوانید گفت و گوی کوتاه ایران و جهان با مدیرعامل این شرکت است .

ایران و جهان - برنامه افزایش سرمایه بیمه دی به کجا رسید ؟
بالغ بر 124 میلیارد تومان در 23 اسفند سال گذشته به حساب شرکت واریز شد و حدود22 درصد اوراق حق تقدم باقی مانده افزایش سرمایه در سه هفته آینده به فروش خواهد رسید.

ایران و جهان - افزایش سرمایه چه گروه هایی شرکت کردند؟
اکثر سهام داران گروه در افزایش سرمایه شرکت کردند.افزایش سرمایه این شرکت 309 درصد بود.

ایران و جهان - با این حساب ترکیب سهام داران شرکت با آئین نامه 40 شورای عالی بیمه تناقض خواهد یافت ؟
خیر - درصد سهام داران جابه جا نشده است .

ایران و جهان - بانک دی در حال حاضر یکی از سهام داران عمده است با این افزایش سرمایه درصد سهام این مجموعه افزایش نخواهد یافت؟
خیر افزایش ندارد .

ایران و جهان - زیان انباشته شرکت بیمه دی به کجا رسید ؟برای پوشش این زیان چه برنامه ای دارید ؟
بیمه دی یک برنامه گذار از زیان انباشته که طبق آئین نامه 69 شورای عالی بیمه تدوین به بیمه مرکزی ارسال شده در دو سال نیم آینده با افزایش سرمایه اخیر این زیان پوشش داده خواهد شد و شرکت وارد مرحله تقسیم سود خواهد شد .

ایران و جهان - شما در حالی از برنامه بلندمدت سه ساله صحبت می کنید که از شرکت بیمه ایران مامور هستید ؟چند وقت دیگر در این مجموعه حضور داریدکه این برنامه را عملیاتی کنید؟ضمانت اجرایی این برنامه چیست ؟
مدیران بیمه ایران و کلا مدیران نگاه به صنعت بیمه دارند و مطمئنا همه ماموران می پذیرند که تا تازمانی که بیمه دی به سامانی برسد در شرکت خواهیم ماند.

ایران وجهان - زیان انباشته شرکت چقدر بود؟
حدود230میلیارد تومان البته این زیان رقم مهمی نیست .

ایران و جهان - چطور این زیان مهم نیست در حالی که تمام افزایش سرمایه باید در بخش حقوق صاحبان سهام بنشیند تا این زیان با افزایش سرمایه سر به سر شود؟ 
به هر حال توانگری مالی و توانگری عملیاتی در شرکت نیز مهم است .

ایران و جهان - با این حساب از ابتدای سال چقدر پرتفوی جذب کردید؟
حدود 70 میلیارد تومان 

ایران و جهان - در حالی این رقم را عنوان می کنید که برخی از سهام داران شما(بنیاد شهید) به شرکت اعتماد ندارند و قراردادهای بیمه ای خود را با سایر شرکت ها منعقد می کنند.
نه قراردادهای بنیاد شهید نزدبیمه دی است و این شرکت قراردادی را از دست نداده است .

ایران و جهان - قرارداد گمرک را هم از دست دادید؟
خیر قرارداد گمرک دچار وقفه شده است .

متاسفانه پرسش های دیگر ایران و جهان در خصوص آئین نامه 90 شورای عالی بیمه و تغییر برخی مدیران این شرکت، عدم عرضه سهام شرکت در بورس، فروش ساختمان های شرکت توسط شرکت زیر مجموعه گروه ،تذکرات بیمه مرکزی به این شرکت ، بندهای گزارش حسابرس شرکت، تربیت نیروی انسانی برای این شرکت تا نگاه کوتاه مدت مدیران انتقالی اصلاح شود و ... بدون آنچه مجالی برای بازگویی پیدا کند باقی ماند. پاسخ های کوتاه مدیرعامل این شرکت در حاشیه برنامه ای در بانک دی مطرح شد پاسخ هایی که به اعتقاد ایران و جهان خود بحث برانگیز و مستحق طرح سوالات جدید است .


لازم به اشاره است که زیان انباشته 226 میلیارد تومانی در لابه لای اطلاعات مالی بیمه دی نشان می دهد که این شرکت هنوز نتوانسته است آنچنان که باید وضعیت مالی خود را احیا کند .
در لابه لای اسناد مالی این شرکت بدهی هایی نیز وجود دارد که بالغ بر 295 میلیارد و 469 میلیون ریال بدهی به وزارت بهداشت بیش از 23 میلیارد ریال بدهی به صندوق تامین خسارت های بدنی،بیش از 94 میلیارد ریال عوارض نیروی انتظامی است .
خسارت های پرداختنی به بیمه گذاران نیز از دیگر ارقام تشکیل دهنده این اطلاعات است که به بیش از 776 میلیارد ریال می رسد.

بنابراین گزارش، شرکت بیمه دی، در سال 93 عمده تلاش را برای تسویه حقوق زیان دیدگان حقیقی قراردادهای سنوات گذشته صرف کرده است و به منظور کاهش خسارت در 93 بیمه نامه هایی اخذ و صادر کرده که کمترین نرخ ضریب خسارت را حتی در رشته های خودرو و درمان داشته است. از این حیث کاهش 66 درصدی خسارت پرداختی و 88 درصدی نسبت خسارت ماحصل این استراتژی بوده است.

این شرکت در 93 مبلغ 2هزار و 537میلیارد و 306 میلیون ریال حق بیمه صادر کرده بود که با کسر ذخایر حق بیمه ای، مبلغ یک هزار و 782 میلیارد و 53 میلیون ریال، درآمد حق بیمه به دست آورد.

اما بررسی های مالی نشان می دهد که این شرکت در سال مالی قبل، از فعالیت های بیمه ای علاوه براینکه سودی به دست نیاورده بلکه زیانی به مبلغ 53 میلیارد ریال را در پرونده ثبت کرده است.

اما با توجه به سرفصل سایر درآمدها و هزینه های غیربیمه ای که مبلغ 552میلیارد و 103میلیون ریال بوده، سود خالص این بیمه ای در پایان سال 93 مبلغ 436میلیارد و 179 میلیون ریال گزارش شده است.

قابل توجه اینکه بیمه دی در نظر داشت که با سرمایه جدید مبلغ 245 ریال سود برای هر سهم در پایان سال مالی 93 اختصاص دهد اما نگاهی به عملکرد مالی این شرکت نشان می دهد که 22 ریال زیان برای هر سهم نتیجه عملکرد مالی این شرکت در سال 93 بوده همچنین مبلغ 196 ریال سود به ازای هر سهم از محل سودهای غیرعملیاتی عاید این شرکت شد و در نهایت مبلغ 174 ریال سود به هر سهم در پایان سال مالی 93 اختصاص داده است.

این شرکت به دلیل زیان انباشته مشمول ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت است. براساس اطلاعات حسابرسی شده، بیمه دی با سرمایه 611 میلیارد ریالی، مبلغ 2هزار و 226 میلیارد و 683 میلیون ریال زیان انباشته دارد.لازم به اشاره است که افزایش سرمایه جدید این شرکت هنوز کامل نشده و به ثبت نرسیده است .

اما براساس مصوبات مجمع عمومی فوق العاده آبان ماه سال 93، افزایش سرمایه به هیئت مدیره تفویض اختیارشد که سرمایه از مبلغ 611 میلیارد ریال به 500ر2 میلیارد ریال (ظرف مدت دو سال و با کسب مجوزهای قانونی لازم) اقدام کند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود