امروز: سه شنبه، 11 اردیبهشت 1403
06/26 1395

گروه سایبان - مجمع سالانه بیمه مرکزی پس از برگزاری مجمع بیمه سامان روز شنبه ۲۷ شهریور با حضور وزیر اقتصاد برگزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری راز پول، بیمه مرکزی در حالی روز شنبه به مجمع می رود که شنیده می شود پس از برگزاری مجمع تغییرات در این نهاد نظارتی کلید می خورد. پیش از این بحث جابه جایی در هیات عامل مطرح بود که رییس کل بارها و بارها اعلام کرد که بدون بررسی عوامل موجود تغییراتی ایجاد نخواهد شد.

هیات عامل بیمه مرکزی را افرادی تشکیل می دهند که برخی از آنها در دولت گذشته هم در کرسی هیات عامل بوده اند و در جریان بیمه توسعه که مهمترین مشکل آن را رییس کل فعلی بحث نظارت و کنترل ناکافی عنوان می کند در این ترکیب جا داشته اند. امروز و بعد از گذشت از داستان جنجالی گذشته بیمه مرکزی ترکیب دست نخورده است و از راهروهای بیمه مرکزی شنیده می شود که پس از برگزاری مجمع تغییرات در بیمه مرکزی کلید خواهد خورد و بدنه این سازمان در انتظار این تغییرات به سر می برد . البته اینکه آیا در گزارش حسابرسی این نهاد نظارتی بحث وام ها و حقوق های جنجالی بند شده است یا خیر موضوعی است که فردا مشخص خواهد شد .

نکته دیگر در خصوص برگزاری مجمع بیمه مرکزی زیان انباشته شرکت های ایران، سینا،نوین و دی است که مسلما بر عملکرد بیمه مرکزی تاثیر خواهد داشت و عملکرد این نهاد نظارتی را با زیان مواچه می کند.

طيب نيا در مجمع گذشته بیمه مرکزی اذعان داشت که نظارت يكي از وظايف مهم بيمه مركزي است و اضافه كرد: اگر نظارت موثري بر فعاليت هاي بيمه گري صورت نپذيرد شركت هاي بيمه نمي توانند خسارت هاي بيمه گذاران را به موقع پرداخت كنند.

علی رغم تاکید وزیر و باوجود گذشت ۶ ماه از سال امروز تعداد شرکت هایی که دارای مشکلات مدیریتی اند به سه شرکت رسیده و این بی ثباتی مدیریتی مسلما برعملکرد شرکت ها تاثیر خواهد داشت.

رئيس مجمع عمومي بيمه مركزي از نظارت بر احراز صلاحيت متقاضيان تأسيس شركت هاي بيمه به عنوان يكي از اهرم هاي اصلي نظارت نام برد و اضافه كرد: با وجود اين كه بيمه مركزي در اين زمينه تلاش هاي خوبي داشته است اما صنعت بيمه راه طولاني براي تحقق اين اهداف در پيش دارد.

طيب نيا با اشاره به عوارض ۳۲ درصدي بر حق بيمه هاي دريافتي به عنوان يكي از دغدغه هاي صنعت بيمه، در مجمع گذشته تصريح كرد: بيمه مركزي در دوره اخير تلاش كرده است نقش خود را به عنوان رقيب شركت هاي بيمه رقيق كرده و نقش سياستگذاري، هدايت و نظارت را پررنگ تر كند و در اين مسير حركت هاي مثبتي انجام داده و در آينده انشاءا... بهتر خواهد شد و در اين زمينه نيازمند همكاري ساير دستگاه ها و نهادهاي ديگر است.


بیمه مرکزی در دوران امین كاهش انحصار فعاليت هاي بيمه اي در بخش دولتي، راه اندازي و تقويت سامانه هدايت و نظارت الكترونيكي بيمه، نظارت آنلاين بر فعاليت هاي بيمه گري، تأييد صلاحيت مديران شركت هاي بيمه، برقراري سيستم پاسخگويي به شكايات بيمه گذاران و سامانه شناسايي و پالايش نمايندگان فروش بيمه از جمله اقداماتي است كه بيمه مركزي در سال گذشته پيگيري كرده است. 

محمد ابراهيم امين در گزارش خود به مجمع در سال قبل گفت: شركت هاي بيمه اجازه ارزيابي ريسك ندارند. وي با اشاره به پرداخت ده هزار ميليارد تومان خسارت در سال ۱۳۹۲ از افزايش ۳۴ درصدي اين شاخص در صنعت بيمه خبر داد و گفت: شركت هاي بيمه در سال ۹۲ به شانزده ميليون و هفتصد هزار پرونده خسارت رسيدگي و پرداخت كرده اند. 
رئيس كل سابق بيمه مركزي تصريح كرد: سرمايه گذاري ها در صنعت بيمة كشور در چارچوب آيين نامه مصوب شوراي عالي بيمه صورت مي گيرد و بر اين اساس شركت هاي بيمه بايد سرمايه هاي خود را عمدتاً در حوزه هايي سرمايه گذاري كنند كه قابليت نقد شوندگي داشته باشد.

محمد ابراهيم امين با اشاره به اين نكته كه شركت هاي بيمه در حال حاضر مانند رودخانه اي هستند كه هر چه به آن وارد مي شود از مسير ديگري خارج مي شود و گفت: با اين شرايط وجوهي براي سرمايه گذاري باقي نمي ماند.

هرچند که تاثیر عملکرد همتی در این مجمع بسیار اندک است اما همتی در مصاحبه های اخیر خود به آنچه در بیمه در گذشته رویداده است پرداخته و تاکنون در مورد برنامه هایش در بیمه مرکزی و چشم انداز این نهاد در روزهای آینده و یادست یابی به چشم انداز سرفصل های سندراهبردی مطالبی ارایه نکرده است .

شاید مهمترین عملکرد وی در این دروان را بتوان وعده پایان پرونده جنجالی بیمه توسعه عنوان کرد ، پرونده ای که در زمان امین باز شد و حالا عنوان می شود که با همکاری صنعت پایان می گیرد. این در حالی است که صورت های مالی برخی شرکت های بیمه در سال گذشته می رود که به بیمه توسعه ای دیگر تبدیل شود و باید دید تدبیر رییس کل برای این شرکت ها چیست؟

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود