امروز: شنبه، 8 اردیبهشت 1403
06/29 1396


گروه سایبان - رئيس كل بيمه مركزي در نشستي در اتاق بازرگاني  بر تقويت نقش صنعت بيمه در سطح بين المللي و پوشش ريسك هاي صادرات تاكيد كرد.

به گزارش رازپول به نقل از  روابط عمومي و امور بين الملل بيمه مركزي، دكتر همتي در اين نشست با اشاره به ظرفيت هاي صنعت بيمه در كشور براي پوشش ريسك هاي بازرگاني گفت: فعالان بازرگاني مي توانند با بهره گيري از پتانسيل هاي موجود در صنعت بيمه كشور، كالا ها و خدمات صادراتي خود را با اطمينان خاطر بيمه كنند.


وي افزود: صنعت بيمه ما توان پوشش بيمه اي صادرات كشور به جز ريسك هاي سياسي را دارد و بايد در سطح بين المللي بيشتر ديده شود.

دكتر همتي با اشاره به رشد ضريب نفوذ بيمه در سال هاي اخير گفت: عامل اصلي افزايش ضريب نفوذ بيمه در كشورهاي ديگر علاوه بر ارتباط مستقيم آن با توسعه يافتگي، بيمه هاي عمر است.


وي گفت: در حال حاضر سهم بيمه هاي عمر در كشور ما ۱۴ درصد است كه براي تغيير رتبه ضريب نفوذ بيمه كشور بايد تا ۵۰ درصد رشد يابد.


رئيس كل بيمه مركزي در همين راستا از ارائه تسهيلات ويژه براي ايجاد شركت هاي تخصصي بيمه عمر خبر داد و گفت: در مصوبات اخير شوراي عالي بيمه، به شركت هاي بيمه براي ايجاد شركتهاي تخصصي بيمه عمر مجوز داده شد تا بتوانند با شيوه بازاريابي خاص، بيمه هاي عمر را بيش از پيش در ميان مردم رواج دهند.


دكتر همتى با اشاره به اهميت بيمه هاى اعتبارى گروهى، از برنامه هاى بيمه مركزى براى توسعه اين نوع بيمه ها و نيز بيمه مسوليت توليد كننده در قبال مصرف كننده خبر داد.

لازم به ذكر است در اين نشست، رئيس كل بيمه مركزى و معاونان وي بطور تفصيلى به سوالات اعضاى كميته پاسخ دادند.



رئیس کل بیمه مرکزی ایران که میهمان کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بود اعلام کرد صنعت بیمه کشور در پوشش ریسک‌های سیاسی برای سرمایه‌‌گذاری و صادارت هیچ نقشی ندارد و این مهم تنها وظیفه صندوق ضمانت صادرات است.

اعضای کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران در نشستی با رئیس کل بیمه مرکزی کشور از دغدغه‌های خود در این حوزه سخن گفتند.

کوروش پرویزیان، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران از خلاهای بیمه‌ای در صادرات و سرمایه‌گذاری انتقاد کرد و خواستار توجه ویژه نسبت به این معضلات شد.

وی تشریح کرد: شاید صندوق ضمانت صادرات نقش مهمی در پوشش بیمه‌ای صادرات داشته باشد اما چون اقتصاد کشور در شرایط خاصی قرار دارد، فعالیت‌های این صندوق به تنهایی انتظارات فعالان اقتصادی را برآورده نمی‌کند.

به اعتقاد مدیرعامل بانک پارسیان، بیمه‌های تجاری نیز باید بتوانند مانند روشی که در صندوق ضمانت صادرات صورت می‌گیرد، پوشش‌های بیمه‌ای لازم را ارائه دهند.

پرویزیان ادامه داد: صندوق ضمانت صادرات در دوره‌ای با اهداف خاص شکل گرفت؛ وظیفه این صندوق پوشش ریسک‌های سیاسی، و رویدادهای غیرمترقبه ناشی از جنگ، مصادره و غیره بود اما به تدریج در حوزه‌های تجاری نیز ورود پیدا کرد. این صندوق کم کم به این نتیجه رسید که علاوه بر ریسک های سیاسی لازم است حتی به تامین مالی برخی پروژه ها که با مشکلات سندیکایی و ویژه مواجه هستند، کمک کند.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی انتظار دارد که بیمه های تجاری در پوشش ریسک های تسهیلات دریافتی و فعالیت های صادراتی وارد شوند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بیمه مرکزی ایران نیز در واکنش به این درخواست فعالان اقتصادی، گفت: وظیفه بیمه مرکزی مشخص است. بیمه های تجاری نمی توانند در پوشش ریسک های سیاسی ورود پیدا کنند اما می توانند در سایر بخش های اقتصادی به صندوق ضمانت صادرات کمک کنند.

وی با بیان این مطلب که صنعت بیمه ایران، بازرگانی بوده و ریسک های بازرگانی را پوشش می دهد، ادامه داد: با وجود اینکه این صنعت وارداتی بوده و روند 70 تا 80 ساله ای را در کشور پشت سر گذاشته، همچنان نتوانسته به وضعیت مطلوب خود برسد. دلایل متعددی هم برای این مسئله برمی شمارند. در حال حاضر سهم بیمه در تولید ناخالص داخلی کشور(GDP) در حدود 2.2 درصد برآورد می شود که نسبت به استانداردهای جهانی عقب است.

همتی یادآور شد: فراموش نکنیم که صنعت بیمه ارتباط مستقیمی با توسعه یافتگی کشورها دارد. اگر وضعیت بیمه کشور را بررسی کنیم می بینیم که نسبت به منطقه منا، شرایط مطلوبی داریم. از طرفی به زور هم نمی توان سهم این بخش را در GDP افزایش داد؛ قبل از هر چیز باید زیرساخت های توسعه یافتگی را فراهم کنیم آنگاه خود به خود سهم بیمه در GDP بالا می رود.  

این مقام مسئول در ادامه به برنامه های این صنعت برای آینده اشاره کرد. بر اساس اظهارات رئیس کل بیمه مرکزی، توسعه بیمه عمر در کشور و ایجاد شرکت های تخصصی بیمه عمر جزو اولویت های این بخش است. در حال حاضر سهم بیمه عمر در بازار بیمه، حدود 14 درصد است که طبق برنامه ششم توسعه این سهم باید به بالای 20 درصد برسد.

همتی در ادامه ایجاد صندوق حوادث طبیعی را از برنامه های دیگر بیمه مرکزی عنوان کرد و افزود: صنعت بیمه کشور این آمادگی را دارد که پروژه های شرکت های خدمات فنی و مهندسی در خارج از کشور را نیز پوشش دهد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود