امروز: یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403
04/26 1395

گروه بازار پول - در سایه عدم انتشار گزارشات رسمی عملکرد از سال های 93 و 94 شنیده می شود که موسسه اعتباری توسعه این روزها در گیرو دار یک تصمیم مهم است .
به گزارش پایگاه خبری راز پول، آمارهای رسمی اذعان دارد که اولین موسسه اعتباری خصوصی کشور تا پایان اردیبهشت سال جاری دارای بدهی 18 هزارو 193 میلیارد ریالی به بانک مرکزی و مطالبات معوق، سررسید گذشته و مشکوک الوصول 2 هزارو 386 میلیارد ریالی است .اما موسسه اعتباری توسعه که با وعده تبدیل به بانک سرمایه های خرد سهام داران حقیقی را با خود همراه کرد و سرمایه خود را به 200 میلیارد تومان رساند تا امروز، علیرغم آمد و رفت مدیران و سرپرستان متعدد نه تنها نتوانسته به وعده های خود در این زمینه عمل کند بلکه زمزمه ادغام اولین موسسه اعتباری کشور این روزها جان گرفته است .

در سایت رسمی این موسسه در لیست هیات مدیره تنها مقام رسمی پاسخگو خلیل خلیل زاده رئیس هیات مدیره این شرکت عنوان شده و اساسا معلوم نیست که وی به تنهایی چه برنامه ای را برای توسعه در سر دارد؟ گزینه مورد اعتماد وی در سال های گذشته برای مدیریت تنها موسسه اعتباری کشور هادیان بود که وی پس از فرازو نشیب های فراوان در موسسه به رده شغلی معاونت پشتیبانی در بانک پاسارگاد راضی شد و با این مجموعه خداحافظی کرد. بنابراین خلیل زاده ماند و بدهی بالغ بر 11112.2 میلیارد ریالی به بانک مرکزی در اسفند سال 1393 پس از ترک موسسه توسط مدیرعامل . آیا اداره یک شرکت سهامی عام با هیات مدیره تک نفره منطبق با ضوابط قانون تجارت می باشد؟

پیش از این مجموعه با سرپرست اداره شده و در حال حاضر به نظر می رسد هیات سه نفره شهین احمدی، شریف تحویلداری و حسن زاده به عنوان افراد و یاران نزدیک به سهام دار عمده مسئولیت امور را به دست گرفته اند.
اما بانک مرکزی که در روزهای گذشته زخم خورده برخی اتفاقات در میزان،ثامن الحجج و ... بود تصمیم گرفت که تکلیف موسسه ای را که خود بر آن نظارت داشته بی سروصدا پایان دهد تا بخشی از اهمال نظارتی خود را در این سال ها پنهان کند.

مهمترین پرسش در خصوص تنها موسسه اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی این است که امروز متولی این موسسه چه کسی است ؟چه کسی پاسخ گوی بدهی های میلیاردی است و این بدهی چگونه ایجاده شده است و چرا نهاد ناظر تاکنون در این زمینه سکوت کرده است ؟ گزارشات رسمی عملکرد این موسسه کجاست و سهام داران خرد این مجموعه چگونه باید از وضعیت مطلع باشند؟ موسسه ای که چندین برابر سرمایه خود به بانک مرکزی بدهی دارد !

زمزمه های تائید نشده بحث ادغام موسسه اعتباری توسعه با موسسه وحدت که در مشهد فعالیت دارد، را مطرح می کند که ظاهرا هنوز کم و کیف آن و تصمیم گیری نهایی در خصوص ادغام مشخص نیست. آنچه مشهود به نظر می رسد تصمیم نهاد ناظر بر ادغام این مجموعه و یا افزایش سرمایه و ورود گروه سهام داری جدید و کاهش سهم سهام دار قدیمی مجموعه است . ظاهرا موسسه وحدت با حدود 200 شعبه در مشهد در مرحله خاصی قرار دارد و بحث ادغام آن با توسعه شنیده شده است . 

بنابراین موسسه اعتباری توسعه که روزگاری سربالایی بانک شدن را به سرعت طی میکرد و در مدت زمان کوتاهی توانست سرویس های متعدد بانکی را به لیست خدمات خود اضافه کند امروز به روزگاری رسیده است که باید تکلیف خود را با این شیوه روشن کند.

به نظر می رسدکه شیوه سهام داری این مجموعه که به نوعی در بیمه توسعه نیز پیاده شده با انتخاب های نادرست مدیریتی در سال های اخیر گروه توسعه را که از پیشتازان مجموعه های خصوصی در کشور در بخش پولی و بیمه بوده با انحطاط مواجه کرده است. شیوه تفکر در این مجموعه در سال های اخیر سبب کاهش اعتماد مردم به بیمه های خصوصی شد. آیا وقت آن نرسیده که با بازنگری در سیاست ها و برنامه ها به انحطاط در اولین مجموعه مالی کشور پایان داد؟ حفظ این مجموعه با چنین شرایطی دارای چه ارزش افزوده ای و برای چه کسانی است؟ 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود