امروز: یکشنبه، 16 اردیبهشت 1403
04/30 1395



گروه بازار پول - بانک آینده در حالی توانسته از از زیان خارج شود وسود 69 ريالی را برای سهامدارن محقق کند که دارایی فروخته و هزینه هایش رشد بیش از 2000درصدی داشته است .

به گزارش پایگاه خبری راز پول، آینده بانکی است که ظاهرا در عملیات بانکی حرفی برای گفتن ندارد چرداکه با فروش دارایی توانسته سود نشان دهد و رشد 202 درصدی هزینه و 260 درصدی هزینه های مالی در آن گویای وضعیت است .

این بانک که بر اساس مفاد مواد دستورالعمل بانک مرکزي در خصوص نحوه احتساب ذخيره مطالبات موسسات اعتباري، کفايت ذخاير لازم از بابت مانده حساب تسهيلات اعطايي، سود و وجه التزام تحقق يافته تسهيلات اعطايي مزبور وحساب بدهکاران موقت اش، محرز نشده است.

بخشي از تسهيلات غير جاري بانک در در سال 94 تحت عنوان فروش کليه حقوق و دعاوي تسهيلات مزبور به شرکت آرتا تجارت خزر و شرکت اشراق ايمن مهرگان واگذار شده است. مراحل پيگيري و وصول مبالغ مزبور براساس مفاد قرارداد فيمابين به عهده شرکتهاي مذکور است.بر این اساس بانک آینده یک هزارو 537 میلیارد تومان از بابت فروش بخشی از تسهیلات غیر جاری به شرکت آرتا تجارت خزر طلبکار است . همچنین یک هزارو 348 میلیارد تومان نیز طلب این بانک از شرکت اشراق ایمن مهرگان است .

در اساسنامه شرکت شرکت آرتا تجارت خزر موضوع پیگیری و وصول مطالبات ارجاع شده از ناحیه موسسات اعتباری در کنار اخذ وام و ... دیده می شود. هیات مدیره این شرکت را شرکت فولاد نیروگاهی دنا ،توسعه انرژِی پایدار مریان و شرکت سهامی خاص فولاد تشکیل می دهند .

هرچند که این بانک با برخی موسسات در سال های گذشته ادغام شد اما بررسی نشان می دهد که مانده طلب بانک مورد گزارش، از بانک تات (در حال تصفيه)، شرکت تعاوني اعتبار صالحين خراسان (درحال تصفيه) و شرکت تعاوني توسعه اعتبار آتي(درحال تصفيه) و همچنين مانده طلب از شرکتهاي گروه در سرفصل حساب تسهيلات اعطايي منعکس گرديده است ونسبت به مانده مطالبات مزبور، سود محاسبه و در حسابها منظورگرديده است که در قبال آن عمدتا جريانهاي نقدي به بانک صورت نپذيرفته است. در اين خصوص چگونگي و نحوه وصول مطالبات مزبور مشخص نیست.

عملکرد دوره 12 ماهه منتهی به اسفند 1394 ( حسابرسی شده ) با سرمايه 16 هزار ميليارد ريال به تحقق سود 69 ريالی اشاره دارد . گفتنی است آينده طی دوره مشابه سال 1393 زيان 70 ريالی محقق کرده بود ، مهمترين عامل رشد سود اين بانک در درآمد و سود ايجاد شده از محل فروش دارايی می باشد به نحوی که از درآمد بيش از 43 هزار ميليارد کسب شده بيش از 40 هزار ميليارد ريال از محل فروش دارايی و سرمايه گذاريها ( سهام توسعه بين الملل مال و فروش اموال تمليکی)است .

گزارشات رسمی نیز اذعان دارد که توجه به نسبت مانده حساب سپرده هاي سرمايه گذاري مدت دار به مانده حساب تسهيلات اعطايي در پايان سال مالي مورد گزارش، استفاده بهينه از منابع بانک در جهت موضوع فعاليت، ضروري است. همچنين با عنايت به صورت سود و زيان بانک، ساير درآمدهاي بانک عمدتا حاصل از فروش املاک و سرمايه گذاريها است.

نکته ضعف عملياتی بانک ، سهم بالای سود پرداختی از يک سو و از سوی ديگر افزايش 202 درصدی هزينه ها به رقم 4 هزارو 244 ميليارد تومان می باشد که افزايش 260 درصدی هزينه مالی به رقمی بيش از 3 هزارو 200 ميليارد تومان به ساختار نامناسب اين بانک اشاره می کند در همين حال افزايش هزينه های عمومی و مطالبات مشکوک الوصول نيز نگران کننده است ، تاييد ديگر ريسک بالا و ساختار نامناسب بانک کفايت سرمايه آن است که در سال 94 به 2.54 درصد کاهش يافته است و ميتواند ادامه اين شرايط نگران کننده باشد .

بخش قابل توجهی از آن به دلیل افزایش حقوق و مزایای کارکنان و تبلیغات و هزینه های ثبتی و حقوقی بوده است.در بخش هزینه های مالی سود پرداختی بابت اضافه برداشت ها از بانک مرکزی نیز قابل تامل است به طوری که بانک بالغ بر3 هزارو 243 میلیارد تومان در این بخش می پردازد.

بر این اساس سود پرداختی بانک به سپرده های سرمایه گذاری از 6 هزارو میلیارد تومان در سال 93 به 9 هزارو 574 میلیارد تومان درسال 94 رسیده است و هزینه سود در سال 94 رقم 6 هزارو 765 میلیارد تومان را نشان می دهد .
مانده بدهي بانک مورد گزارش به بانکها و موسسات اعتباري در پايان سال مالي مورد گزارش، مبلغ 6 هزارو 932 میلیارد تومان گزارش شده که در اين خصوص توجه به چگونگي تأمين منابع مالي بانک، حائز اهميت است. این در حالی است که بانک یک هزارو 600 میلیارد تومان سرمایه دارد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود