امروز: جمعه، 14 اردیبهشت 1403
10/6 1393

گروه تالار- سرانجام محمد فطانت طی مراسمی در وزارت اقتصاد رسما معارفه شد و از تلاش علی صالح آبادی و بهمن وکیلی نیز تقدیر به عمل آمد.

به گزارش ایران و جهان، محمد فطانت ، رئیس جدید سازمان بورس در این مراسن در تشریح برنامه های خود گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، طی 5سال آینده اقتصاد از بانک محوری به بازار محوری حرکت می کند. وی به تلاش های صورت گرفته در سنوات قبل اشاره کرده و گفت: سنوات گذشته زحمات زیادی برای توسعه بازار سرمایه کشیده شده و هم اکنون نیز حجم زیادی کار پیش روی است .

سهم اندک بازار سرمایه در تامین مالی بنگاه ها 
دکتر فطانت با اشاره به اینکه بانکها متعهد شده اند تا 260 هزار میلیارد تومان به تأمین مالی بنگاه ها کمک کنند تشریح کرد: سهم بازار سرمایه از تأمین مالی اندک بوده و نسبت تشکیل سرمایه ثابت نسبت به تولید ناخالص ملی کمتر از 10 درصد است. در این راستا باید بازار سرمایه حجم بالایی برای تأمین مالی اختصاص دهد.

وی تأکید کرد: این امر محقق نمی شود مگر اینکه محیط قانونی اطراف ما نگاه یکسانی به بانک و بازار سرمایه داشته باشد و مشخص شود که این دو رقیب هم نیستند و با همکاری در کنار یکدیگر به فعالیت خود ادامه دهند بنابراین باید نگاه تصمیم گیران کشور در سیاست گذاری یکسان در بانک و بازار سرمایه باشد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این توازن باید به گونه ای رقم بخورد که بازار سرمایه در کنار بانکها به صورت متعادل نگاه شود و اقتصاد بازار محور نیز شکل بگیرد که این امر لازمه رشد و توسعه اقتصاد است.

فطانت ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با طراحی ابزارهای جدید کمتر شاهد آسیب پذیری فعالان از نوسانات بازار باشیم.وی گفت: این موارد مقدماتی برای پیشبرد اقتصاد کشور است و این امر محقق نمی شود مگر اینکه توجه وی�?ه ای به بازار سرمایه داشته باشیم.

فطانت با اشاره به نوسانات روزهای اخیر گفت: باید به دلیل این نوسانات دقت شود به طوریکه پیش بینی سود شرکتها در سال 92، 18 درصد رشد داشته و نسبت P/E نیز از 7.2 با کاهش 33 درصدی به 5.3 مرتبه رسیده است که این می تواند نشانه از ارزنده بودن قیمت سهام باشد.

وی با طرح این سوال که چرا این کاهش ها اتفاق افتاد، ادامه داد: برای پاسخ این پرسش به ریسکهای سیستماتیک توجه شود که بخشی از این موضوع ناشی از شایعات شکل گرفته و فضای غبارآلود برمی گردد. این درحالیست که در همین مدت محدود با رایزنی های صورت گرفته با بخش های تصمیم گیرنده کلان اقتصادی مقرر شده تا همه ارکان نظام و دولت به کمک بیایند و در جهت رفع این ابهامات و برگرداندن رونق به بازار سرمایه کمک کنند تا در کوتاه مدت شاهد رفع ابهامات و برگرداندن رونق به بازار سرمایه باشیم و آثار و طبعات بهبود ناشی از این تصمیمات در بازار سرمایه احساس شود.

سهامدران حقیقی را از نظر دور نخواهیم داشت
فطانت اظهار داشت: سازمان بورس تمام تلاش خود را انجام می دهد تا نظارت ها در چهارچوب قانون باشد و سهامدار حقیقی و حقوقی را هرگز از نظر دور نخواهیم داشت و تلاش می شود صدای مناسبی از بازار سرمایه برای تصمیم گیران به گوش برسد.


صالح آبادی کارنامه یک دهه سکانداری خود را ارایه کرد
رییس کل سابق سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم تودیع خود به عنوان رییس سابق سازمان بورس و مدیر عامل جدید بانک توسعه صادرات کارنامه یک دهه مسئولیت خود را ارائه کرد.
علی صالح آبادی با اشاره به حضور ده ساله خود در سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : نگاه کلی حاکم بر بازار سرمایه در دوره مسئولیت من متکی بر سه رویکرد اصلی بود .

وی استفاده حداکثری از تجربه بشری در حوزه بازارهای مالی و نگاه اسلامی ، ایرانی به پیشرفت بازار سرمایه و توجه به توسعه کمی و کیفی به صورت توام را سه رویکرد اصلی سازمان به بازار سرمایه کشور طی یک دهه گذشته بر شمرد.

وی افزود: در بخش توسعه کیفی نیز اقدامات متنوعی در این سالها انجام شد.

صالح آبادی ایجاد شرکتها و نهادهایی چون شرکت بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس، شرکت سپرده گذاری مرکزی، بورس انر�?ی وتفکیک نظارت از اجرا، ایجاد کانون های تخصصی در بازار سرمایه از قبیل کانون کارگزاران، کانون نهادهای سرمایه گذاری، کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی و توسعه بازارآتی، بازار توافقی، بازار ابزارهای نوین مالی را ازجمله شاخص ترین اقدامات انجام شده در دوران مسئولیت خود به عنوان رییس کل سازمان بورس و اوراق بهادار بر شمرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش تعداد نهادهای ثبت شده نزد سازمان اشاره کرد و گفت: تعداد نهادهای ثبت شده نزد سازمان از 81 نهاد به 433 نهاد رسیده است.

وی افزایش تعداد کدهای معاملاتی از سه میلیون و یکصد هزارکد به هفت میلیون و ششصدهزار کد را از دیگر دستاوردهای بازار سرمایه طی یک دهه گذشته اعلام کرد و افزود: تعداد سهم معامله شده در طی این سالها نیز از 14 میلیارد سهم در سال 1384 به بیش از 230 میلیارد سهم در سال گذشته افزایش یافته که حاکی از رشد بیش از 16 برابری است.

صالح آبادی حجم ریالی معاملات بازار سرمایه در سال 84 را نیز 5800 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت این عدد برای سال گذشته به 126 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که نشان دهنده رشد 22 برابری در این بخش است.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود