امروز: شنبه، 8 اردیبهشت 1403
11/12 1395

گروه بازار پول - در بین 50 موسسه مالی اسلامی با بیشترین حجم دارایی‌های منطبق بر شریعت 13بانک از ایران، 9بانک از مالزی، 12بانک از عربستان، 5 بانک از امارات متحده عربی، 4 بانک از قطر، 3 بانک از بحرین و 2 بانک از کویت به چشم می‌خورد.


به گزارش پایگاه خبری رازپول،براساس آخرین رتبه‌بندی برترین موسسات مالی اسلامی در جهان که توسط نشریه بین‌المللی بنکر در 2015 منتشر شده است، ارزش کل دارایی‌های منطبق بر شریعت در جهان معادل 1500میلیارد دلار است که بانک‌های کاملا اسلامی مبلغ 950میلیارد دلار آن را در اختیار خود دارند.افزون بر این بانک‌های اسلامی سودی معادل 12.5میلیارد دلار با متوسط نرخ بازدهی 1.1‌‌درصد را طی سال مذکور کسب کرده‌اند. در این میان نقش بانک‌ها و موسسات مالی ایرانی در میان 360 بانک تجاری و تخصصی، شرکت‌های بیمه و موسسات مالی و اعتباری بسیار چشمگیر و از نظر حجم دارایی‌ها در بالاترین ردیف‌های این رتبه‌بندی قرار دارند. از مجموع این 360 موسسه مالی اسلامی در 40کشور جهان 249موسسه به طور کامل خدمات اسلامی ارائه می‌دهند و 111بانک تجاری با داشتن باجه‌های اسلامی به عرضه خدمات منطبق بر شریعت می‌پردازند. در سال مورد بررسی حدود 79‌‌درصد از موسسات و نهادهای مالی با افزایش دارایی‌های ناشی از فعالیت‌های مالی منطبق بر شریعت روبه‌رو بودند و تنها 22.5‌‌درصد کاهش دارایی را تجربه کردند. 
آمار بدست آمده از مجله بنکر در سال 2101 ، نشان ميدهد كه ارزش كل داراييهاي منطبق بر شريعت با رشد 7.5 درصدی از 1391 ميليارد دلار در سال 2014 به 1500 ميليارد دلار در سال 2015 افزايش يافته است. از سوي ديگر، رشد صنعت بانکداري اسلامي به تفکيک مناطق مختلف جغرافيايي نيز در سال 2015 ، مثبت بوده است. بر اساس طبقه بندي جغرافيايي، كشورهاي شوراي همکاری خلیج فارس، منا و آسیا به ترتیب با 640 ميليارد دلار، 561 میلیارد دلار و 269 میلیارد دلار بيشترين داراييهاي منطبق بر شريعت را تشکيل ميدهند. از اين رو اين بازار موقعيتي فعال و پر انرژي در سطح جهاني دارد و پيش بيني ها نشان ميدهد كه رشد اين صنعت طي سالهاي آتي، حداقل دو برابر سريعتر از بانکداري رايج در سطوح كلان باشد.

بر اساس آخرين رتبه بندي انجام شده در ميان بيست كشور جهان از لحاظ بيشترين داراييهاي منطبق بر شريعت ايران از نظر حجم داراييها در بالاترين رديف وكشورهاي عربستان سعودي، مالزي، امارات متحده عربي و كويت رتبه هاي دوم تا پنجم را تشکيل ميدهند. بر اساس اين رتبه بندي، بانک ملي ايران با حجم داراييهايي معادل 85012 ميليون دلار به عنوان برترين موسسه مالي اسلامي و بانکهاي الرجهي عربستان،بانک خانه مالي كويت ، ملت ایران ، بانک ملي تجاري عربستان،گروه بانکي برهاد مالزي، مسکن ايران و صادرات ايران، به ترتيب رتبه هاي دوم تا هشتم را دارا مي باشند. بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد كه در بين پنجاه موسسه مالي اسلامي با بيشترين حجم داراييهاي منطبق بر شريعت، 13بانک از ايران، 9 بانک از مالزي، 12 بانک از عربستان، 5 بانک از امارات متحده عربي، 4 بانک از قطر، 3 بانک از بحرين و 2 بانک از كويت به چشم ميخورد.

رشد داراييهاي منطبق بر شريعت بانکهاي ايراني در سال 2015 بسيار قابل توجه بوده است؛ به طوري که در ميان 10 موسسه برتر كاملاً اسلامي از لحاظ سريعترين رشد داراييها، شش بانک ايراني به چشم ميخورد كه بانک شهر و گردشگري ايران به ترتيب با 64 و 63 درصد تغيير در حجم داراييها، در ميان ساير موسسات مالي اسلامي جهان در مقام چهارم و پنجم قرار گرفته اند. از ديگر موسسات مالي ايراني موجود در اين فهرست ميتوان به بانک صنعت و معدن، بانک سامان، بانک سرمايه و بانک دي اشاره کرد. در ميان موسسات مالي با باجه هاي اسلامي نيز كشور پاكستان نسبت به ساير كشورها توانسته است در سال 2015 مقام نخست را به خود اختصاص دهد و نيمي از موسسات برتر از نظر رشد داراييها مربوط به كشور عربستان سعودي مي باشد. 
میزان سود کسب شده در یک دوره مالی، یکی از شاخص‌های مهم در تعیین توانایی مدیریت در استفاده بهینه از منابع واقعی سرمایه‌یی و مالی بانک‌ها در خلق سود است.
رتبه‌بندی موسسات مالی اسلامی از لحاظ سود ناخالص نشان می‌دهد، بانک الرجحی عربستان با 1823میلیون دلار در مقام نخست و بانک‌های ملت 1157میلیون دلار، بانک اسلامی دوبی 768میلیون دلار و پاسارگاد 663 میلیون دلار به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند. همان‌گونه که ملاحظه می‌شود در میان 25موسسه مالی منطبق بر شریعت در جهان 9بانک ایرانی توانسته‌اند بیشترین سود ناخالص را کسب و در این رتبه‌بندی قرار بگیرند. از لحاظ بیشترین دارایی‌های منطبق بر شریعت ایران از نظر حجم دارایی‌ها در بالاترین ردیف و کشورهای عربستان سعودی، مالزی، امارات متحده عربی و کویت رتبه‌های دوم تا پنجم را تشکیل می‌دهند. براساس این رتبه‌بندی، بانک ملی ایران با حجم دارایی‌هایی 85012 میلیون دلار به عنوان برترین موسسه مالی اسلامی و بانک‌های «الرجهی» عربستان، «بانک خانه مالی کویت» کویت، « ملت» ایران، «بانک ملی تجاری» عربستان، «گروه بانکی برهاد» مالزی، «مسکن» ایران و «صادرات» ایران به ترتیب رتبه‌های دوم تا هشتم را دارا هستند.

در بین 50 موسسه مالی اسلامی با بیشترین حجم دارایی‌های منطبق بر شریعت 13بانک از ایران، 9بانک از مالزی، 12بانک از عربستان، 5 بانک از امارات متحده عربی، 4 بانک از قطر، 3 بانک از بحرین و 2 بانک از کویت به چشم می‌خورد.
در رده بندي انجام شده از لحاظ شاخص بازده دارایی، بانکهاي ايراني در سال 2015 صدرنشين موسسات مالي اسلامي بوده اند به طوی که بانک پاسارگاد ایران با 3.4 درصد به بالاترين نرخ بازدهي دارايي دست يافته و به ترتيب بانکهاي كارآفرين با 3.3 درصد و سینا با 3.27 درصد بانک مصرف الرايان قطر با 2.7 درصد و بانک فيصل مصر با 2.6 درصد رتبه هاي دوم تا پنجم را به خوداختصاص داده اند.
 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود