امروز: پنج شنبه، 20 اردیبهشت 1403
12/8 1401

گروه سایبان - کارگروه ملی ارزیابی ریسک، ریسک صنعت بیمه را در حوزه پولشویی در لیست سازمان هایی با آسیب پذیری کم ارزیابی کرد.


محمد صنایع مشاور رئیس کل و مدیرکل بازرسی و حسابرسی داخلی و مبارزه با پولشویی بیمه مرکزی با اعلام اینکه معیار کمی ارزیابی ریسک صنعت بیمه در کشور عدد 34صدم است گفت: طیف این معیار از صفر تا یک است بنابراین می توان ادعا کرد که در ارزیابی آسیب پذیری بخش بیمه در حوزه خطر پولشویی و تامین مالی تروریسم صنعت بیمه در میان سایر صنایع مورد ارزیابی از درجه اعتبار قابل قبولی برخوردار است.


صنایع، مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی را مرکز رسمی ارائه امتیاز به بیمه مرکزی عنوان کرد.


دبیر کارگروه تخصصی ارزیابی آسیب پذیری بخش بیمه در این رابطه گفت: کارگروه ملی ارزیابی ریسک متشکل از دستگاه های دولتی و نظارتی بر مبنای یک سند ملی اقدام به طراحی مدل های استاندارد بین المللی برای ارزیابی ریسک پولشویی در بخش بیمه کرد که بر اساس آن 21 متغییر استخراج و مورد ارزیابی قرار گرفت.


مدیرکل بازرسی و حسابرسی داخلی و مبارزه با پولشویی بیمه مرکزی این 21 متغییر را شامل 13 متغییر کنترلی، 7 متغییر ذاتی و یک متغییر ویژه محصول عنوان کرد و افزود: این متغیرها به واسطه جذابیت های احتمالی در برخی از رشته های بیمه در حوزه پولشویی مورد ارزیابی و مدل سازی قرار گرفته اند.


مشاور رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: نکته مهم در ارزیابی مدل های پولشویی جدا سازی جرم منشا و عملیات پولشویی در ابتداست چرا که بسیاری از تحلیل گران هنوز فرقی میان این دو مولفه قائل نیستند و بنابراین نمی توانند تحلیل جامعی از شرایط پیرامون حوزه پولشویی ارائه کنند.


دبیر کارگروه تخصصی ارزیابی ریسک پولشویی صنعت بیمه، افزایش سرمایه شرکت های بیمه ای و بیمه های عمر را از مهمترین مبادی عملیات پولشویی عنوان کرد و گفت: با اقدامات کنترلی که در بیمه مرکزی انجام شده است نظارت عمقی برای جلوگیر از این عملیات در صنعت بیمه صورت می گیرد و بر همین اساس با جلساتی که با سندیکای بیمه گران ایران صورت گرفته قرار بر این است که این کارگروه به شکلی متشکل در این سندیکا نیز تشکیل شود.


وی افزود: از سوی دیگر هماهنگی هایی نیز با شرکت های بیمه گر صورت گرفته تا در این شرکت ها واحدهای مبارزه با پولشویی زیر نظر مدیرعامل  تشکیل شود.

مدیرکل بازرسی و حسابرسی داخلی و مبارزه با پولشویی بیمه مرکزی مهمترین هدف تشکیل واحد های پولشویی در شرکت های بیمه را نظارت عمیق تر و لحظه ای بر فعالیت های بیمه ای عنوان کرد.


مشاور رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: در بخش بیمه های عمر میزان پوشش بیمه ای و نحوه و میزان ذخایر از جذابیت  بالایی در بحث پولشویی برخوردار است که با کنترل های صورت گرفته این جذابیت تا نهایت ممکن کاهش یافته و خواهد یافت.


صنایع انگیزه افراد و یا گروه ها در حوزه پولشویی در صنعت بیمه لایه گذاری در فرآیند پولشویی عنوان کرد و افزود: در بسیاری از مواقع جرم منشا در بازار های دیگری رخ داده است اما به واسطه تطهیر چند لایه پول، پول های تطهیر شده به بهانه افزایش سرمایه شرکت های بیمه و یا بیمه های عمر سر از بازار بیمه در می آورند.


وی ادامه داد: اصولا رشته هایی در صنعت بیمه که از حق بیمه بالایی برخوردار هستند نیز مورد هجمه گروه های تبهکار قرار می گیرند اما به واسطه فرآیند های موجود در صنعت به منظور دریافت حق بیمه، آن رشته ها نسبت به بیمه عمر در مراحل بعدی جذابیت قرار می گیرند.


صنایع  افزود: مهمترین هدف مبارزه با پولشویی ایجاد شفافیت است چرا که فقط در سایه این شفافیت است که صنعت بیمه می تواند به اهداف کمی و کیفی در نظر گرفته شده در اسناد بالادستی دست یابد.



مدیرکل بازرسی و حسابرسی داخلی و مبارزه با پولشویی بیمه مرکزی ادامه داد: با توجه به تغییرات احتمالی فرآیندهای پولشویی در صنعت بیمه، یکی از اقدامات پیشگیرانه بررسی آئین نامه های مختلف در صنعت است تا بتوانیم جدابیت های احتمالی پولشویی را به حداقل برسانیم.

مشاور رئیس کل بیمه مرکزی گفت: به همین منظور فردا قرار است از سند ملی ارزیابی ریسک در حوزه پولشویی در صنعت بیمه رونمایی شود.


در همین رابطه صادق گنج خان لو، رئیس اداره مبارزه با پولشویی در خصوص طراحی مدل های موجود در صنعت بیمه برای ایجاد استاندارد شفاف و کارآ در صنعت بیمه می گوید: برای دست یابی به این استاندارد ها تاکنون 11 جلسه اصلی و 6 جلسه تخصصی تشکیل شده است و به همین منظور پرسشنامه هایی از ادارات کل بیمه مرکزی و سنهاب تهیه و مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 

 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود