صفحه اصلي > سایه بان > شرح حال بیمه میهن از زبان مدیرعامل/از کاهش 74درصدی سود تا وضعیت هیات مدیره در دوره بعدی

شرح حال بیمه میهن از زبان مدیرعامل/از کاهش 74درصدی سود تا وضعیت هیات مدیره در دوره بعدی


28 تیر 1395, 11:17.
گروه سایبان - بیمه میهن شرکتی است که حق بیمه صادره اش در سال مالی 94 با 29درصد کاهش به 250 میلیارد تومان رسیده و از سوی دیگر خسارت پرداختی اش با 24درصد رشد 202 میلیارد تومان گزارش شده است . هرچند که سطح توانگری رتبه چهار یکی از دلایل کاهش پرتفوی در این شرکت است اما بیمه میهن در سال 93 رتبه توانگری سطح سه داشته است .

به گزارش پایگاه خبری رازپول، افول رتبه توانگری در حالی در این شرکت بیمه ای رخ داد که بالغ بر 132 میلیارد تومان مطالبات از بیمه گذاران و نمایندگان در گزارشات مالی شرکت دیده می شود مطالباتی که نسبت به سال گذشته با 5درصد رشد همراه بوده است و تأييديه هاي درخواستي بابت مبلغ 7/331 ميليارد ريال از مطالبات از بيمه گذاران و نمايندگان، آثار مالی مشخصی ندارد.در این میان طلب این شرکت از ایرانخودرو به شکل قابل توجهی کاهش یافته از حدود 23 میلیارد تومان به 8 میلیارد تومان رسیده است .

عملکرد هیات مدیره وقت بیمه میهن سبب شده است که سود شرکت از 14 میلیارد ریال به 3میلیارد و 700 میلیون تومان روبه رو باشد و کاهش 74درصدی را تجربه کند.
اما عملکرد واقعی بیمه میهن نسبت به سود و زیان پیش بینی های شده دارای اختلاف زیادی است که در این خصوص حسابرس شرکت اذعان می کند عملکرد واقعي شرکت در سال مالي مورد گزارش حاکي از پوشش 23 درصدي سود خالص پيش بيني شده هر سهم بوده که اين موضوع عمدتا ناشي از احتساب مبلغ 119.2 ميليارد ريال ذخيره خسارت معوق رشته بيمه شخص ثالث موضوع مصوبه مورخ 27 ارديبهشت ماه 1395 شوراي عمومي سنديکاي بيمه گران ايران و صورتجلسه مورخ 5 خردادماه 1395 نمايندگان شوراي مزبور با معاونت نظارت بيمه مرکزي ايران است.

علی موسی الرضا در گفت و گوی کوتاهی با خبرنگار ما اذعان می کند که دلیل کاهش سود شرکت دستورالعمل جدید بیمه مرکزی در خصوص ذخیره گیری است .
وی می گوید که بیمه مرکزی بابت افزايش ذخيره خسارتهاي واقع شده اعلام نشده (IBNR)به بیمه میهن رقم 105 میلیارد تومان را اعلام کرد که در نهایت طی جلسات کارشناسی با نهاد ناظر این رقم 12 میلیارد تومان تصویب شد و این رقم در صورت های مالی شرکت اعمال شد .

موسی الرضا در پاسخ به این پرسش که رقم اعمال شده با نظر بیمه مرکزی دارای اختلاف فراوانی است آیا احتساب این میزان ذخایر کفایت خواهد کرد یا خیر می گوید که بله این این میزان کافی است . البته شرکت می توانست اعمال این ذخیره را پس از نشان دادن سود و به تصمیم مجمع واگذار کند که چنین کاری نکرد .

مدیرعامل بیمه میهن در پاسخ به این پرسش که برخی اختلافات را هیات مدیره را سبب کناره گیری جناب عالی از کرسی مدیریت می دانند اذعان کرد که در پایان تیرماه و در مجمع شرکت دوره مدیریت فعلی به اتمام می رسد و سهام داران باید در خصوص هیات مدیره جدید تصمیم گیری کنند . وی می گوید: با توجه به اتمام دوره مدیریت هیات مدیره فعلی بنده انصراف خود را از قبول تصدی پست مدیریت اعلام کردم و گفتم که در دوره بعدی مسئولیت نمی پذیرم البته ممکن است که در هیات مدیره باقی بمانم.

موسی الرضا در پاسخ به این پرسش که آیا مشکلات شرکت و اختلافات با سهامداران عامل کناره گیری از این پست است اعلام کرد که خیر به دلایل شخصی از این پست کنار می روم.

وی در خصوص کسری ذخایر شرکت های بیمه و پیش بینی سال مالی 95 نیز می گوید که بیمه مرکزی کسری ذخایر صنعت بیمه را 3750 میلیارد تومان اعلام کرده بود و سهم بیمه میهن 105 میلیارد تومان بود که با جلسات و شفاف سازی به 12 میلیارد تومان تقلیل یافت که از محل سود تامین شد . مدیرعامل بیمه میهن اعلام می کند که سود این شرکت در سال 1395 نیز تقریبا همین مقدار است و دلیل آن وضعیت خاص بیمه شخص ثالث و نرخ های اعلامی است . البته وی این نکته را اعلام می کند که در سال 95 نه تنها بیمه میهن بلکه سایر شرکت های بیمه هم از این وضعیت متاثر خواهند بود .

موسی الرضا به سهام داران توصیه می کند که با سود کم سال های 94 و 95 بسازند و در عین حال اظهار امیدواری می کند که این وضعیت در سال 96 ترمیم شود . البته این مدیر مسئول به حباب در قیمت سهام بیمه میهن نیز اشاره دارد و می گوید قیمت سهام بیمه میهن بیش از 120 تومان نیست و خریداران باید نسبت به خرید با مبالغ بالاتر هشیار باشند .وی قیمت سهام بیمه میهن در روز دوشنبه 28 تیر ماه را 160 تومان در بازار عنوان کرد.
توضیحات مدیر عامل این شرکت در حالی عنوان می شود که بیمه میهن سال گذشته را با افزایش 57 درصدی هزینه های اداری و عمومی سپری کرده است .

بیمه میهن که با سرمایه 80.2 میلیارد تومان بالغ بر 140 میلیارد تومان ذخيره خسارت معوق دارد اعلام کرده است بالغ بر 28 میلیارد و 875 میلیون تومان از درآمدهای سرمایه گذاری خود را از محل سود سپرده های بانکی کوتاه مدت به دست آورده و سهم سایر سرفصل های سرمایه گذاری از درآمد سرمایه گذاری 30 میلیارد و 455 میلیون تومانی شرکت تنها 150 میلیون تومان و آن هم در سرفصل سود سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بازارهای بورس و فرابورس است.بخش قابل توجهی از سپرده های سرمایه گذاری این شرکت در بانک های سپه و سرمایه نگه داری می شود . بانک هایی که احمددرخشنده عضو هیات مدیره بیمه میهن روزگاری در آن دارای مناصب مدیریتی بود.

اما بیمه میهن که بخش قابل توجهی از پرتفویش در بخش های درمان و ثالث متمرکز است در سال گذشته بالغ بر108 میلیارد و 819 میلیون تومان در رشته ثالث و حدود 80 میلیارد تومان در بخش درمان حق بیمه تولید کرده است . این در حالی است که کل پرتفوی شرکت 250 میلیارد تومان بوده است و این در حالی است که با بیش از 7.7 میلیارد تومان زیان حاصل از عملیات بیمه ای قبل از سرمایه گذاری از محل ذخایر فنی رو به روست .
به هر حال سهام داران شرکت به دلیل توانگری پایین نباید انتظار تقسیم سود بیش از 10 درصد را داشته باشند.
این شرکت در محدودۀ بررسيهاي انجام شده، قوانين بيمه و آيين نامه هاي مصوب شورايعالي بيمه، را در موارد زير رعايت نکرده است:
-ماده 1 قانون بيمه مصوب سال 1316، "بيمه اموال و داراييهاي شرکت، توسط خود شرکت".
-بند ب ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، "واريز ده 10 درصد از حق بيمه شخص ثالث، سرنشين و مازاد همزمان با صدور بيمه نامه به حساب درآمدهاي اختصاصي نزد خزانه داري کل کشور به نام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي".
-بند ھ تبصره 14 لايحه بودجه سال 1394، "پرداخت سهم نيروي انتظامي از اصل حق بيمه شخص ثالث دريافتي (براساس سهم هر شرکت که به تأييد شورايعالي بيمه ميرسد) به صورت هفتگي به حساب درآمد عمومي رديف 160111 نزد خزانه داري کل کشور".
-ماده 18 آيين نامه چگونگي اداره صندوق تأمين خسارتهاي بدني، "پرداخت 5 درصد از حق بيمه بيمه اجباري (موضوع بند الف ماده 11 قانون اصلاح قانون بيمه اجباري مسئوليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث) حداکثر ظرف سه روز از پايان هر هفته به حساب صندوق".
-تبصره 1 و 2 ماده 2 آييننامه اجرايي ماده 27 قانون اصلاح قانون بيمه اجباري مسئوليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث، "واريز 20 درصد از سود عملياتي بيمه اي در بخش بيمه شخص ثالث وسايل نقليه موضوغ قانون ياد شده، براي هر سه ماه حداکثر يک ماه بعد از پايان سه ماهه".
-ماده 9 آيين نامه شماره 33، "ارسال آمار حق بيمه خسارات به تفکيک هر استان به بيمه مرکزي ايران".
-تبصره 5 ماده 11 آيين نامه شماره 6/40، "موظف بودن حداقل سه پنجم از اعضاي اصلي هيأت مديره".
-بندهاي 1 و 2 ماده 12 آيين نامه شماره 69، "خودداري موسسه بيمه از پرداخت پاداش به هيأت مديره و مديران موسسه و عدم توزيع بيش از 10 درصد سود قابل توزيع به سهامداران، در صورتيکه نسبت توانگري مالي موسسه بيمه طبق اعلام بيمه مرکزي ايران در يکي از سطوح 3 و 4 باشد".

-بند 5 ماده 12 آيين نامه شماره 75، "واريز حق بيمه دريافتي توسط نمايندگان اعم از چک يا پرداخت الکترونيکي قبل از پايان وقت اداري به حساب بانکي شرکت" (در هشت ماهه اول سال مالي مورد گزارش).
-ماده 29 آيين نامه شماره 68 و ماده 4 آيين نامه شماره 76، "تسويه بدهي شرکتهاي بيمه حداکثر ظرف يک ماه پس از تاريخ دريافت صورتحساب بيمه مرکزي ايران".

-در خصوص حداقل سرمايه پايه براي تأسيس موسسه بيمه، موضوع بند 1 تصويبنامه شماره 181070 ت 47905 ﻫ مورخ 18/09/1391 هيأت وزيران، و در راستاي الزامات مقرر در بند ب تصويبنامه مزبور (تکليف موسسات بيمه تأسيس شده قبلي به انطباق با مفاد اين تصويبنامه، ظرف مدت چهار سال و بر اساس برنامه زمانبندي مورد تأييد شورايعالي بيمه)، تا تاريخ اين گزارش، اقدامهاي انجام شده توسط هيأت مديره به نتيجه نهايي نرسيده است.

بازگشت | Web Statistics