امروز: یکشنبه، 25 خرداد 1404
03/8 1404

گروه پرگار- یک بررسی نشان می دهد که گزینه پیشنهادی وزارت امورقتصادی و دارایی ممکن است بتواند "معمار اصلاح ساختار اقتصادی ایران" باشد، اما قطعا نمی تواند به عنوان یک "مدیر روزمره‌ سیاسی“ به کار خود ادامه دهد.

بنابراین اگر دولت به‌دنبال فردی برای اصلاحات واقعی و عمیق، بر پایه مدل‌سازی علمی و مقاوم‌سازی اقتصاد ایران در برابر شوک‌های بیرونی باشد، سید علی مدنی‌زاده گزینه‌ای قابل‌تأملی است اما اگر هدف دولت حفظ وضع موجود، مدیریت تورم کوتاه‌مدت و اداره ساده یک وزارتخانه باشد، ممکن است او با چالش‌های جدی مواجه شود.

مدنی زاده متولد سال ۱۳۶۱ و هم‌اکنون رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف است، وی سال ۱۳۸۳مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف می گیرد و سه سال بعد موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد ریاضیات محاسباتی از دانشگاه استنفورد می شود.

مدنی زاده سپس به کشور آمریک سفر می کند و ۶ سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۲ موفق به اخذ مدرک دکتری اقتصاد از  دانشگاه شیکاگو می شود.
از جمله مهمترین عناوین شغلی وی را می توان به مشاور اقتصادی طرح سند تحول دولت. عضویت در کمیته نقدینگی بانک مرکزی، مشاور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه و رئیس گروه مدل‌سازی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی اشاره کرد.


دکتر مدنی زاده از سال ۱۴۰۰ تا کنون نیز به عنوان  رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف مشغول به کار است.
بررسی دیدگاه های مدنی‌زاده نشان می دهد که وی در حوزه‌های اقتصاد کلان، سیاست‌های پولی و بانکی، تجارت بین‌الملل، و سازمان‌های صنعتی پژوهش کرده و مقالات متعددی منتشر کرده است.
وی بر اصلاح نظام بانکی، کاهش نابرابری از طریق اصلاح یارانه‌های ارزی، و تقویت بدنه کارشناسی بانک‌ها تأکید دارد اما یکی از چالشی ترین دیدگاه های مدنی زاده این است که خصوصی‌سازی واقعی باید همراه با واگذاری مدیریت باشد، نه فقط مالکیت.

اما از آنجایی که دکتر علی مدنی زاده کمتر به عنوان یک چهره شناخته شده اقتصادی در نزد اذهان مطرح است و بزودی قرار است به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دولت رهسپار مجلس شود، تیم مطالعاتی پایگاه راز پول در در نظر تا با بررسی ابعاد مختلف شخصیتی وی نسبت به بازشناسی توانایی ها و تمایلات شخصیتی وی اقدام کند.
بر اساس اطلاعات موجود، نشان می دهد  سید علی مدنی‌زاده از منظر مدل تبپ شناسی شخصیتی MBTI به نظر می رسد احتمالاً تیپ شخصیتی وی نزدیک به مدل INTJ باشد

افرادی که تیپ شخصیتی آن در این محیط باشد از ویژگی‌های مانند منطقی بودن، استراتژیک بودن، و برنامه‌ریز بودن بهره مندند و می‌توانند توانایی خود را درحوزه مدل‌سازی، تحلیل کلان و ارائه راه‌حل‌های ساختاری برای مسائل پیچیده سازگار کنند.
بررسی مدل شخصیتی از منظرمدل پنج عاملی شخصیت یا FFM ( Five Factor Model) یکی دیگر از مدل‌های شخصیت شناسی است که مطالعات فراوانی روی آن انجام شده و به صورت گسترده، مورد اشاره و استفاده محققان مدیریت منابع انسانی قرار می گیرد قرار می‌گیرد.
بر اساس این مدل شاید بتوان ادعا کرد که مدنی زاده احتمالاً به ایده‌های جدید و تحلیل‌های کلان علاقه‌مند است و توانایی ترکیب دانش مهندسی و اقتصاد را دارد.

همچنین با این مدل شاید بتوان گفت که وی احتمالاً بسیار وظیفه‌شناس است و رگه های  ساختارمندی و هدف‌محوری را می شود به وضوع در رفتار او یافت.
اما از آنجایی که وی در دوران زندگی خود بیشتر در محیط دانشگاهی روزگار سپری کرده شاید او را نتوان یک مدیر برونگرا تصور کرد و حد برونگارایی را در وی رتبه ای متوسط و شاید رو به پایین درنظر گرفت، مهارتی که در حوزه مهارت های فردی به عنوان مهارت نرم دسته بندی می شود.

همچنین از منظر قدرت سازگاری احتمالاً باید به او رتبه ای متوسط داد، که به نظر می‌رسد در تصمیم‌گیری‌های سخت اقتصادی کمتر تحت تأثیر احساسات قرار گیرد، توانایی که قطعا او را در شرایط تصمیم گیری دشوار، یاری خواهد ساخت و از او تصویری از یک مدیر عملیاتی با اعتمادبه‌نفس و آرام در موقعیت‌های چالش‌برانگیز می سازد.


به صورت کلی از منظر مدل‌های مختلف روانشناسی، مدنی‌زاده به نظر فردی منطقی، تحلیل‌گر، برنامه‌ریز، و نوآور است که توانایی ترکیب تفکر ساختاریافته (از مهندسی) و درک سیستم‌های پیچیده (از اقتصاد) را دارد.
او احتمالاً در موقعیت‌های حرفه‌ای قاطع و هدف‌محور عمل می‌کند، اما ممکن است در تعاملات شخصی محافظه‌کارتر باشد .
این ویژگی‌ها او را برای نقش‌های سیاست‌گذاری و مدیریتی مثل وزارت اقتصاد مناسب می‌کنند، به شرطی که بتواند با چالش‌های سیاسی و اجتماعی که نیاز به مهارت‌های نرم داردکنار بیاید.

مهارت‌های نرم بر مهارت هایی مانند ارتباطات مؤثر، همدلی در مذاکره، مدیریت تعارض، و رهبری الهام‌بخش متمرکز است بنابراین  اگر مدنی‌زاده در این مهارت‌ها ضعف داشته باشه، ممکنه در ایجاد اجماع، مدیریت فشارهای سیاسی، یا جلب حمایت عمومی با چالش مواجه شود.
به صورت کلی و از منظر ارتباطات عمومی و رسانه‌ای مدنی‌زاده به دلیل پیش‌زمینه آکادمیک و نقش‌های مشاوره‌ای، احتمالاً کمتر در معرض عموم بوده و تجربه کمتری در ارتباطات رسانه‌ای داشته باشد.

از سوی دیگر با توجه به تجربه مدنی‌زاده در نقش‌های مشاوره‌ای، نشان می‌دهد که توانایی کار در محیط‌های حرفه‌ای و تعامل با مدیران ارشد را دارد اما نبود تجربه در نقش‌های سیاسی کلان ممکن است به این معنی باشد که در مذاکره با گروه‌های سیاسی یا مدیریت تعارضات سیاسی به اندازه کافی مهارت نداشته باشد.

به هر حال نقش او به‌عنوان رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف نشان‌دهنده توانایی رهبری آکادمیک و مدیریت تیم‌های تخصصی را دارد اما این نوع رهبری با رهبری در محیط‌های سیاسی و اجرایی مثل وزارت اقتصاد کمی متفاوت است، و ممکن است در مدیریت تیم‌های بزرگ‌تر یا متنوع‌تر دچار چالش شود.

اما در نهایت به نظر می رسد مدنی‌زاده شانس خوبی برای کسب رأی اعتماد دارد، به شرطی که برنامه‌ای شفاف و منسجم ارائه دهد که شاخص‌های کلیدی تورم، نقدینگی و نرخ ارز را پوشش دهد و برای نمایندگان و مردم ملموس باشد چرا که مدنی‌زاده به حذف قیمت‌گذاری دستوری اعتقاد ندارد و بر بازسازی اعتماد به بازار سرمایه تأکید می ورزد که این دیدگاه‌ها با بخشی از اولویت‌های مجلس مثل حمایت از تولید و بازار سرمایه همخوانی کامل دارد اما ممکن است برای برخی نمایندگان مجلس که به سیاست‌های کنترلی گرایش دارند، چالش‌برانگیز باشد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود