صفحه اصلي > سایه بان > دیدگاه دو عضو هیات مدیره بیمه ایران در مورد عملکرد این شرکت/ جهش سرمایه گذاری ها در آستانه 85 سالگی

دیدگاه دو عضو هیات مدیره بیمه ایران در مورد عملکرد این شرکت/ جهش سرمایه گذاری ها در آستانه 85 سالگی


10 آبان 1399, 15:06.

گروه سایبان - بزرگترین بیمه کشور در آستانه اصلاح ساختارسرمایه‌ای قرار دارد و همزمان برنامه اصلاح بودجه بندی سرمایه ای را نیز دنبال می کند تا بتواند با ترکیب همزمان این دو برنامه ریسک زیان انباشته را در صورت های مالی خاتمه دهد.


بیمه ایران که در آستانه 85 سالگی است، حالا نه تنها در انتظار تائید افزایش سرمایه و اساسنامه جدید است و تلاش کرده با برنامه ریزی فرآیند سرمایه گذاری های بلند مدت در حساب هایش 7400 میلیارد تومان زیان انباشته را مدیریت کند بلکه عملیات سرمایه در گردش را نیز با دقت بیشتری رصد می کند.


رازپول اعداد و ارقامی در دست دارد که بیانگر سود 17 هزار میلیارد تومانی این شرکت در گزارشات 6 ماهه ابتدای سال جاری از محل سود سرمایه گذاری ها است، اما تا این سرمایه گذاری های بورسی به فروش نرسد در مورد قطعیت این سود نمی توان اظهار نظری کرد.

سید رسول تاجدار، عضو هیات مدیره بیمه ایران در خصوص ارزش روز سرمایه گذاری های بیمه ایران می گوید که ارزش روز این سرمایه گذاری با بهای تمام شده 5 هزار میلیارد تومان به 18500 میلیارد تومان در روز هفته های اخیر رسیده است.

 

وی با اشاره به اینکه آیا این سرمایه گذاری‌ها می تواند زیان انباشته شرکت را مستهلک کند، گفت: در مورد زیان انباشته دو بحث مطرح است. اول اینکه زیان انباشته زیرمجموعه حقوق صاحبان سهام است، به عبارت دیگر با افزایش سرمایه می توان حقوق صاحبان سهام را مثبت کرد اما زیان همچنان در صورت های مالی باقی می ماند. به گفته تاجدار تنها راه استهلاک زیان انباشته سودآوری از دو مسیر عملیات بیمه گری و سرمایه گذاری است.


به گفته عضو هیات مدیره بیمه ایران عملیات بیمه گری به تنهایی نمی تواند تاثیر خاصی بر صورت های مالی داشته باشد اما فروش سرمایه گذاری ها راهکاری اساسی در زمینه استهلاک زیان است.

او در پاسخ به این سوال که حال که سرمایه گذاری ها از رشد مطلوب برخوردار بوده، آیا برنامه‌ای برای فروش آن دارید، اذعان کرد که در دستور کار هست اما محدودیت هایی نیز وجود دارد. نکته مهم و اساسی این است که آیا بازار بورس کشش این حجم عرضه را دارد؟


تاجدار با بیان اینکه اگر بازار به ثبات برسد قطعا این سهام به فروش خواهد رسید، گفت: البته بیمه ایران همزمان با فروش در سبد سرمایه گذاری های خود سرمایه گذاری های جدید را نیز جایگزین خواهد کرد.


وی در پاسخ به این پرسش که اگر این سهام را در خرداد به فروش رسانده بودید ارزش سرمایه گذاری ها به حدود 25 هزار میلیارد تومان می رسید و چرا تعلل صورت گرفته است، گفت : بله در سه ماهه ابتدای سال ارزش این سرمایه گذاری ها در این محدوده بود اما باید این را نیز در نظر گرفت که بیمه ایران شرکتی دولتی است و فروش سرمایه گذاری‌های آن تابع محدودیت‌هایی است. از سوی دیگر توجه به این نکته ضروری است که فروش این حجم از سرمایه گذاری در یک پروسه زمانی کوتاه میسر نیست و ممکن است در بازار اختلال ایجاد کند.


این موارد در حالی مطرح می شود که در آستانه سالروز تاسیس این شرکت در چند روز گذشته زمزمه جابه جایی اعضای هیات مدیره این شرکت بیمه ای از گوشه و کنار شنیده شد.

در همین زمینه رضا کاظمی تکلیمی عضو هیات مدیره بیمه ایران در گفت و گو با رازپول عنوان کرد استعفا نکردم و تاجایی که اطلاع دارم سایر اعضا نیز استعفا نکرده اند.


او در خصوص اظهار نظری مبنی بر از بین رفتن زیان انباشته شرکت از محل سرمایه گذاری‌ها بر مبنای گزارشات 6 ماهه اذعان دارد که اظهار نظر برای دست یابی به چنین دست آوردی زود به نظر می رسد و در بهمن ماه می توان در این مورد اظهار نظر کرد چراکه روند بحث سرمایه گذاری های بورسی با افزایش یا کاهش شاخص بورس ارتباط مستقیم دارد.


البته کاظمی به این موضوع که روند خسارت های شرکت نزولی بوده است و صدور نیز با افزایش همراه شده، عنوان می کند: تردید دارم زیان انباشته ازبین رفته باشد و پیش‌بینی در خصوص چنین امری زود است.


عضو هیات مدیره بیمه ایران در خصوص انتخاب مدیرعامل در این شرکت طبق اساسنامه جدید می گوید که آیین نامه 93 (حاکمیت شرکتی) اختیار انتخاب مدیرعامل را به هیات مدیره داده است و این موضوع در اساسنامه جدید اصلاح شده و این اساسنامه به تائید وزرای صمت و اقتصاد رسیده و پس از تائید آقای نوبخت در هیات دولت نیز به تصویب خواهد رسید و بندهای آن پس از طی این موارد قابلیت اجرایی دارد.


وی در خصوص اخبار منتشر شده در روزهای اخیر گفت که راه دموکراسی از بروکراسی می گذرد. به گفته او سیاست گذاری مطلوب در سایه نظام اداری صحیح صورت خواهد گرفت. در حکمرانی خوب به جای قهر یا میز مذاکره،  تبعا مذاکره را باید انتخاب کرد.


کاظمی اختلافات را طبیعی عنوان می کند اما بهترین روش را گفتمان دانسته و روش حذف را مردود میداند و معتقد است باید اعتقادات دیگران را پذیرا بود.  


بر اساس آمار وارقامی که از سوی این شرکت بیمه ای در اختیار رازپول قرار گرفته است بیمه ایران در عملکرد 6 ماهه نخست سال 1399  بیش از 13 میلیون بیمه نامه صادر کرده که به نسبت مدت مشابه سال قبل رشد 9 درصدی دارد ارزش ریالی این پرتفوی قریب به 12 هزار میلیارد تومان برآورد می شودکه 35 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

شبکه فروش و نمایندگی ها با اختصاص 85 درصد از حق بیمه تولیدی در 6 ماهه اول سال جاری نقش و سهم شاخص و عمده ای در عملکرد شرکت داشته اند و 15 درصد از کل حق بیمه تولیدی توسط شعب و مراکز اجرایی در سراسر کشور به صورت مستقیم صادر شده است.

بیمه ایران در 6 ماهه ابتدای سال بالغ بر 5 هزارو 200 میلیارد تومان خسارت پرداخت کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 21 درصد رشد دارد . نسبت خسارت این شرکت به 44 درصد رسیده است.

هرچند که رشد حق بیمه از رشد خسارت ها پیشی گرفته اما سرفصل خسارت های پرداختنی می تواند این روایت را دقیق تر کند.


از سوی دیگر هزینه های بیمه گری شرکت نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد 54درصدی به مبلغ 5 هزارو 600 میلیارد تومان رسیده است.

بررسی عملکرد شعب خارج از کشور نشان می دهد که حق بیمه تولیدی شعب و نمایندگی های خارج از کشور در 6 ماهه اول سال 2020 با رشد قابل توجه 136 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2019 مبلغ 3003 میلیارد ریال است . در بخش خسارت ها نیز این بخش 947 میلیارد ریال پرداخت شده است.


در بخش دیگری از گزارش 6 ماهه بیمه ایران در حوزه سرمایه گذاری اذعان شده که این شرکت 17 هزارو 198 میلیارد تومان در این حوزه سود کسب کرده است.

شاخص های عملکردی و اظهارات مدیران می گوید بیمه ایران می تواند از بند گره زیان انباشته رها شود اما قطعا این مهم به واکنش های به هنگام در مواجه با شرایط اقتصادی فعلی بستگی دارد. باید منتظر ماند و دید تیم مدیریتی این شرکت در روزهای آینده چگونه این سرمایه ملی را تا رهایی از این بند هدایت خواهد کرد.


بازگشت | Web Statistics