صفحه اصلي > سایه بان > 7ماه تا پایان دولت/7سال زیان انباشته بیمه ایران را چه کسی پاسخگوست؟

7ماه تا پایان دولت/7سال زیان انباشته بیمه ایران را چه کسی پاسخگوست؟


20 مهر 1399, 15:59.

گروه سایبان - در هفت سال گذشته صورت های مالی بیمه ایران با زیان گزارش شده است و مجمع اخیر این شرکت نیز صورت های مالی را با زیان انباشته بیش از 7 هزار میلیارد تومانی تائید کرده است، بدون آنکه اخباری در زمینه تسریع در افزایش سرمایه بزرگترین و تنها شرکت بیمه ای دولتی کشور منتشر شود!

 

مجمع بیمه ایران در سال جاری نیز با حضور معمارنژاد معاون امور بانکی و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی، سلیمانی رییس کل بیمه مرکزی، نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه و بودجه، سازمان حسابرسی (حسابرس قانونی بیمه ایران) و مدیرعامل ، رییس و اعضای هیات مدیره بیمه ایران برگزار شده است.


روابط عمومی این شرکت در خبری کوتاه از مجمع آورده است که  در این نشست پس از ارائه گزارش هیات مدیره بیمه ایران و استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی، اعضای مجمع نیز نقطه نظرات کارشناسی و رهنمودهای خود را درخصوص عملکرد شرکت در سال گذشته مطرح و پس از بررسی و تبادل نظر در مسایل فنی و حسابرسی، ضمن تشکر از شفافیت گزارش های ارائه شده، صورت های مالی سال 1398 بیمه ایران را تصویب کردند.

این در حالی است که آمار و اطلاعاتی از جزئیات عملکرد تنها بیمه دولتی کشور که حدود 30درصد بازار بیمه ای را در اختیاردارد منتشر نشده است.


بیمه ایران از سال 1392 با بازنگری در شیوه ذخیره گیری با عنوان ذخیره گیری مثلثی زیان انباشته 1500 میلیارد تومانی را در حساب های خود گزارش کرد. در این سال ها افراد زیادی در کرسی وزارت اقتصاد و بیمه مرکزی و وزارت صمت قرار گرفتند بلکه کرسی هیات مدیره  این مجموعه نیز با تغییراتی همراه بود، اما برنامه ی جامعی برای کنترل زیان انباشته و کاهش آن اجرایی نشده است.


در آخرین سال مورد گزارش زیان انباشته این شرکت بیش از 7 هزار میلیارد تومان اعلام شده است، یعنی رقمی بیش از دوبرابر سرمایه فعلی این شرکت.


بیمه ایران در حالی با زیان انباشته بیش از 7 هزارمیلیارد تومانی روبه روست که سالنامه آماری سال 1397 بیمه مرکزی این رقم را 5 هزارو 400 میلیارد تومان اعلام کرده بود و حالا صورت های تجدید ارائه شده تلفیقی سال1398را رقم زیان انباشته را 7300 میلیارد تومان گزارش می کند! با توجه این وضعیت این پرسش ایجاد می شود که آیا زیان انباشته این شرکت با تجدید ارائه در سال های آینده با نیزافزایش رو به رو خواهد بود؟


این موارد در حالی عنوان می شود که بیمه ایران در صورت سود و زیان امسال شرکت اصلی 53 میلیارد تومان سود نشان داده است که به مدد سرمایه گذاری های این شرکت بود که بنابر اعلام سازمان حسابرسی خارج از ضوابط آئین نامه های شورای عالی بیمه صورت گرفته است.


از سوی دیگر سازمان حسابرسی صراحتا اظهار دارد که صورت های مالی بیمه ایران با بیش از 41 هزار میلیارد ریال کسری ذخیره خسارت معوق مواجه است که قطعا در تعدیلات آتی تاثیر به سزایی در صورت های مالی  خواهد داشت.


منابع رسمی اذعان دارند که با توجه به این موضوع کسری ذخایر فنی به مبلغ 15 هزار میلیارد ریال است که در صورت اعمال تعدیلات لازم زیان انباشته به مبلغ فوق افزایش خواهد یافت.


گزارشات سال های اخیر نشان می دهد که روند زیان انباشته این شرکت صعودی است و بیمه ایران به لحاظ عملیاتی سود آوری نداشته است و آمارهای سال جاری نشان می دهد که بدهی های این شرکت بیش از میزان دارایی ها است و این یعنی تنها پرتفوی این شرکت در این سال ها افزایش یافته بدون آنکه به کیفیت آن توجه شود. 


بیمه ایران در سال های اخیر دارای پرتفوهای تکلیفی بوده است و یکی از نمونه های آن الزام قانونی بیمه اجباری شخص ثالث است که این شرکت را ملزم به صدور کرده است. از سوی دیگر مطالبات از بیمه گذارانی همچو بنیاد که از سال 97 دارای بدهی قابل تاملی به این شرکت است وضعیت صورت های مالی را پیچیده تر کرده است.


نکته قابل تامل اینکه میزان زیان انباشته این شرکت بیش از سرمایه کل شرکت های خصوصی است و میزان مطالبات آن به اندازه سرمایه پایه 32 شرکت بیمه ای.


برنامه افزایش سرمایه این شرکت که بدون کمک دولت و از محل تجدیدارزیابی دارایی ها پیش بینی شده است چندی است که در دستور کار قراردارد . محمد رضایی مدیرعامل این شرکت چندی پیش اعلام کرده بود که این تجدید ارزیابی تا حد قابل توجهی به افزایش سرمایه کمک خواهد کرد.


اما آیا وزارت اقتصاد واعضای مجمع این شرکت دولتی افزایش سرمایه این مجموعه را با تسریع در روند ها دنبال خواهند کرد؟ 


اثر مالی وضعیت تنها شرکت دولتی کشور در صورت های مالی تلفیقی صنعت بیمه چیست و آیا چنین روندی مستوجب تائید و تشویق است که اعضای مجمع آن را بدون ارائه راهکاری مشخص تائید کرده اند؟


لازم به ذکر است که مطالبات از نمایندگان و بیمه گذاران این شرکت رقم 4700 میلیارد تومان، ذخیره خسارت های معوق 6200 میلیارد تومان ، درآمد حق بیمه ناخالص 16 هزار میلیارد تومان، درآمد سرمایه گذاری 2 هزار میلیارد تومان و خسارت پرداختی 13 هزار میلیارد تومان گزارش شده است.


بازگشت | Web Statistics