صفحه اصلي > سایه بان > گمانه زنی ها از پشت پرده تغییرات مدیریتی در بیمه ایران معین

گمانه زنی ها از پشت پرده تغییرات مدیریتی در بیمه ایران معین


24 دی 1398, 19:16.
گروه سایبان - هنوز یک هفته از معارفه رسمی مدیرعامل جدید بیمه ایران نگذشته و امضای حکم مدیرعاملی محمد رضایی برای این شرکت خشک نشده که امروز در اولین حرکت پس از معارفه، او یکی از مدیران شرکت های اقماری بیمه ایران را تغییر داد.


حمیدرضا کاوه با وجود آنکه از خرداد امسال رسما مورد تائید بیمه مرکزی قرار گرفته و سکان هدایت بیمه ایران معین را عهده دار بود کنار گذاشته شد تا خانواده بیمه ایران از مجموعه مدیرانی که در دوره گذشته منصوب شده اند خالی تر شود، هرچند که او هنوز عضو هیات مدیره این شرکت باقی مانده است.
در خبری که  در سایت شرکت بیمه ایران معین منتشر شده آمده است : پیرو مصوبه هیئت مدیره شرکت بیمه ایران معین و ابلاغ جناب آقای رضایی مدیرعامل محترم بیمه ایران به عنوان رئیس مجمع عمومی شرکت و ضمن تشکر و قدردانی از جناب آقای حمیدرضا کاوه به پاس تلاش ها و خدماتشان در دوران تصدی، حسب اساسنامه و مقررات شورای عالی بیمه ، رئیس هیئت مدیره شرکت به عنوان سرپرست شرکت بیمه ایران معین منصوب گردیدند.  
بنابراین از امروز اسلامی پناه با دکتری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران سرپرست بیمه ایران معین شده است.

اما چه شد که کاوه در کمتر از 7 ماه به اینجا رسید؟
به نظر می رسد که تغییرات مدیریتی بیمه ایران معین با مسائل مربوط به شعبه کیش این شرکت بی ارتباط نباشد. پیش از این زمزمه هایی از شعبه کیش بیمه ایران معین شنیده شد و در خبرهای غیررسمی منتشر شد که مدیرعامل وقت حکم ریاست این شعبه را برای یکی از بستگان درجه یک خود صادر کرده است، موضوعی که هیچگاه سندی مبنی بر صحت و سقم  این حکم به صورت قطعی  ارائه نشد و ظاهرا تنها یک ارجاع اتوماسیونی با عمر بسیار کوتاه بوده است، چراکه امیر الوند غیاثوند در 30 آذر ماه امسال با حکم کاوه به عنوان رئیس این شعبه منصوب شد.

در حکمی که از سوی مدیرعامل وقت برای رئیس شعبه جدید انشاء شده آمده است که با توکل به الطاف الهی در سایه تلاش و همکاری تمامی ارکان شرکت در انجام امور محوله خصوصا ارائه خدمات سریع، آسان و بی منت به آحاد مردم جامعه در چارچوب قانون و اصول بیمه گری موفق باشید و تمامی مساعی خود را صرف نمایید تا استشمام بوی فساد و تخلف و جو کاهلی به سمت صفر میل نماید و از دلالت مردم به مراجع قضایی له یا علیه شرکت تا حد امکان خودداری گردد.

در ادامه این حکم آمده است: همچنین لازم است که ضمن ایفای تعهدات و پرداخت حق مردم از بی ضابطه بودن پرداخت ها نظیر آنچه در سنوات اخیر در مراجع درمان طرف قرارداد رخ داده است پرهیز گردد و به هنگام انتخاب ریسک و انعقاد قراردادها تبانی علیه شرکت صورت نگیرد، در بحث اخذ داغی از زیان دیدگان تصادف و فروش آنها و الزام به صدور حواله برگشتی نیز توجه جدی مبذول گردد، ضمنا پرهیز از هدایت مراجعین مستقیم شعبه به نمایندگان خاص نیز باید مد نظر باشد.

در بخش پایانی این حکم ذکر شده، لازم به ذکر است احترام و توجه به مقام والای انسانی برای تک تک مراجعین شعبه باید سرلوحه کار شما و تمامی کارکنان و نمایندگان قرار گیرد.
به نظر می رسد که در انشای این حکم مدیرعامل وقت بیمه ایران معین هشدارهایی را در خصوص مبارزه با فساد به شعبه کیش اعلام کرده اما چگونه پس از چنین رفتارهایی این مدیرعامل است که برکنار می شود، آن هم توسط فردی که خود نیز از مدیران شایسته بیمه ایران است ؟!

چندی پیش بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه افشا کنندگان فساد از وزارت اقتصاد جایزه می‌گیرند، گفت: در وزارت اقتصاد کریدور ویژه مبارزه با فساد ایجاد می‌شود.
او تاکید داشت که افشا کنندگان فساد از وزارت اقتصاد جایزه می‌گیرند و باید سیستم سوت‌زنی را راه اندازی کنیم. دژپسند اظهار داشت: برای مبارزه با فساد کریدور ویژه ایجاد می‌کنم و آماده هر گونه برخوردی هستیم. باید سیستم سوت زنی راه اندازی کنیم و هر کس با فساد مواجه شد سوت بزند.

وزیر اذعان دارد که«شاید در مورد فساد خیلی صحبت شده اما میان احساس و ادارک فساد با خود فساد تفاوتی هست و به نظرم آنچه مانند سم، آسیب می‌رساند و اقتصاد ایران را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد، ادراک فساد است».
دژپسند بیان داشت: هر کس فساد را افشا کند که منجر به صدور حکم برای فرد فاسد شود افشا کننده فساد از وزارت اقتصاد جایزه می‌گیرد.
آمارهای سایت بیمه ایران معین اذعان دارد که سود عملیاتی این شرکت در شش ماهه امسال نسبت به سال گذشته بیش از 700درصد رشد داشته است بنابراین به نظر نمی رسد که عملکرد اجرایی سبب تغییرات مدیریتی این شرکت باشد.

از سوی دیگر تغییر ترکیب پرتفوی و کاهش سهم بیمه های درمان و ثالث و قبول پرتفوی بیمه هواپیما که در سال های اخیر تکرار نشده بود از دیگر موارد عملکرد این دوره است.
بیمه ایران معین در این دوره سپرده های چند هزار میلیاردی خود را از یک بانک حاشیه دار در بین چند بانک که سهام دار دولتی نیز دارند توزیع کرده است و کلیه خرید و فروش های سهام این شرکت به کارگزاری بورس ایران منتقل شده است.

***
فارغ از مباحث مطرح شده این سوال ممکن است در ذهن ها ایجاد شود که آیا ممکن است اجرای اهداف آرمانی سوت زنی مستوجب عقوبت برای فاعل باشد؟
چه دلیلی دارد که بیمه ایران معین که پس از حدود یک سال سرپرستی اسلامی پناه که نتوانست شرایط احراز صلاحیت مدیرعاملی این شرکت را به دست آورد و پس از آن کاوه را معرفی کرد تا مدیرعامل این مجموعه باشد امروز نیز پس از 7 ماه دوباره مدیرعامل خود را کنار می زند؟ و بازهم اسلامی پناه سرپرست این مجموعه می شود؟

آیا اساسنامه جدید بورس و بیمه مرکزی که تغییرات مدیریتی شرکت های بیمه را همراه با الزام و مقرراتی قرار داده است در بیمه ایران معین نیز لازم اجراست.
بررسی روند انتصابات در ساختار دولتی نشان داده است که با انتصاب یک مدیر احتمال دومینوی تغییرات مدیریتی در سطوح مختلف و شرکت های زیرمجموعه آغاز می شود.

حال باید دید که چه کسی جایگزین کاوه خواهد بود؟ آیا معاونین فعلی بیمه ایران راهی این شرکت خواهند شد؟
لازم به ذکر است که هفته گذشته هیات مدیره بیمه ایران معین افزایش سرمایه از 250میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان را از محل سود و بدون آورده نقدی به تصویب رساند.

بازگشت | Web Statistics