صفحه اصلي > سایه بان > واکنش همتی به رده سنی هیات مدیره در شرکت های بیمه و پاسخش به مدیرعامل بیمه اتکایی امین

واکنش همتی به رده سنی هیات مدیره در شرکت های بیمه و پاسخش به مدیرعامل بیمه اتکایی امین


9 بهمن 1396, 16:57.

گروه سایبان  - رئیس کل بیمه مرکزی می گوید تعیین تکلیف میانگین سنی برای مدیران بخش خصوصی در حیطه وظایف و اختیارات بیمه مرکزی نیست. البته این مقام مسئول در میانه سخنان خود به اظهارات اخیر مدیر عامل بیمه اتکایی امین نیز پاسخ داد .   

 عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به این پرسش رازپول منبی بر تبلیغات شرکت های بیمه در خصوص نرخ های سود قطعی بیمه های عمر خصوصا در شهرستان ها و بعضا عدم دستیابی به این نرخ ها و لزوم ورود بیمه مرکزی در این زمینه با توجه به مباحث مربوط به حقوق شهروندی اظهار کرد که با توجه به بحث تفکیک حساب های عمر اداره نظارت بر بیمه های عمر در بیمه مرکزی شکل گرفته است و این اداره بحث ذخایر ، سرمایه گذاری ها ، تفکیک حساب ها و ... موارد را در شرکت های بیمه مورد کنترل قرار می دهد . در خصوص بیمه های عمر مقرر شده است که عملکرد سه ساله آخر شرکت ها در بازدهی مورد عمل قرار گیرد و در این زمینه شرکت ها نمی توانند تبلیغات غیرواقع ای داشته باشند و بیمه مرکزی نیز در این زمینه قبل از اعلام نرخ ها را مورد کنترل و بازنگری قرار می دهد .


این موارد در حالی عنوان می شود که حساب اتکایی بیمه مرکزی با شرکت های بیمه به استناد صورت های مالی رسمی شرکت ها همواره دارای مغایرت هایی است که بخشی از آن به حساب های بیمه عمر باز می گردد و بیمه مرکزی نیز باید نسبت به رفع این مغایرتها اقدام کند .

در ادامه این گفت و گو وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما در خصوص این که مجلس به میانگین سنی مدیران در صنعت بیمه ایراداتی را وارد می داند آیا قرار است که الزامات بیمه مرکزی در آیین نامه 90 در این زمینه مورد بازنگری قرار بگیرد اذعان دارد که میانگین سنی مدیران در بخش خصوصی طبق برآوردها 55 سال بوده و این میانگین سنی زیاد نیست؛ شاید در مواردی افراد بالای 70 سال هم داشته باشیم اما این افراد در بخش دولتی نیستند بلکه در بخش خصوصی فعالند که نمی توان ایراد گرفت. زیرا بخش خصوصی در بکارگیری اشخاص به توانمندی افراد توجه دارد.


وی در عین حال جوانگرایی در صنعت بیمه را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید این جوانگرایی به تدریج و میدان دادن به افراد مستعد اجرایی کرد نه اینکه آسانسوری بالا برود.

وی افزود: ما فقط در صنعت بیمه یک نفر را داریم که بالای 70 سال دارد؛ حال اگر همان یک نفر را عدم احراز صلاحیت بزنیم، آیا مشکل صنعت بیمه حل می شود؟

همتی تاکید کرد که بیمه مرکزی به طور تخصصی صلاحیت حرفه ای مدیران بیمه را بررسی می کند و نمی توان شرکت های بیمه که اغلب خصوصی هستند، را ملزم کرد که حتماً جوانان را بکار بگیرند.


آیت اله شاهرودی بر استفاده از افراد با سابقه در صنعت بیمه تاکید کرد

وی با بیان اینکه در دیداری که با آیت اله شاهرودی داشتم ایشان بر استفاده از متخصصان در صنعت بیمه تاکید داشتند گفت که ایشان نیز عنوان کردند که باید از افراد با تجربه در این صنعت استفاده کرد و نباید این افراد را کنار گذاشت.وی تاکید کرد که بیمه مرکزی نمی تواند به این موضوع ورود کند چون بکارگیری نیروی متخصص در بخش خصوصی وظیفه بیمه مرکزی نیست .به گفته وی در بخش دولتی هم افرادی که مشغول به کارهستند به سن بازنشستگی نرسیده اند بنابراین به این راحتی نمی توان تخصص و تجربه را در صنعت بیمه نادیده گرفت.


این موارد در حالی عنوان می شود که الزامات اساسنامه جدید شرکت ها بر اساس حاکیت شرکتی که به گفته وی در هفته های آتی ابلاغ می شود به تفکیک مسئولیت ها و عناوین شغلی تاکید بسیاری داشته است و در این زمینه نیز صنعت بیمه باید حرکت های سازنده ای را آغاز کند . حرکتی که از بیمه ایران در زمینه تفکیک مسئولیت ها آغاز شده و باید رفته رفته در سایر شرکت های بیمه ای نیز پیاده سازی شود.

رئیس کل بیمه مرکزی درباره راه اندازی اداره مدیریت ریسک در این نهاد و اینکه آیا این اداره ریسک های بیمه مرکزی را نیز کنترل خواهد کرد به خبرنگار ما گفت: این اداره کل وظیفه مدیریت ریسک در صنعت بیمه و بیمه گذاران را بر عهده خواهد داشت تا ریسک در این صنعت کاهش یابد و البته به وضوع مدیریت ریسک در صنعت بیمه هم توجه خواهد داشت.


.

بخش دیگری از سخنان رئیس کل بیمه مرکزی پاسخ به سخنان مدیرعامل بیمه اتکایی امین بود . وی چند روز گذشته از روند واگذاری اتکایی به شرکتهای دارای ظرفیت پذیرش اتکایی انتقاد کرد و اذعان داشت که 90درصد بازار بیمه اتکایی کشور در اختیار بخش دولتی است و بیمه مرکزی با داشتن پشتوانه دولتی عملا قبولی اختیاری و قراردادی را در کنترل خود قرار داده است که این حج از فعالیت دولت در بازار اتکایی در دنیا بی سابقه است .

همتی در پاسخ به این موضوع اذعان کرد که برخی شرکت های بیمه اتکایی از مجوز بیمه مرکزی سوء استفاده کرده و ظرفیت های خود را خالی نگه داشته و منابع خود را در بانک ها سپرده گذاری می کنند که بیمه مرکزی در صورت لزوم با این شرکتها برخورد کرده وآنها را لغو مجوز می کند.
وی اذعان دارد که شرکت های اتکایی باید همراه صنعت بیمه باشند و ریسک ها را بپذیرند و فقط به دنبال منفعت طلبی در بازار بیمه نباشند. بیمه مرکزی نیز حاضر است که سهم خود را در بازار اتکایی به این شرکت ها واگذار کند به شرطی که مجموع سبد اتکایی بیمه مرکزی را بپذیرندو از میان این سبد برای خود ریسک انتخاب نکنند .
وی اذعان کرد از بیمه های اتکایی انتظار رشد فعالیت ها را داریم و اگر شرکت اتکایی به شرکت سرمایه گذاری تبدیل شود برخورد می کنیم .
بازگشت | Web Statistics