صفحه اصلي > سایه بان > «ایران معین» یک صندلی زنگ زده با مدیرانی که عاقبت به خیر شدند

«ایران معین» یک صندلی زنگ زده با مدیرانی که عاقبت به خیر شدند


1 خرداد 1401, 14:22.

 

گروه سایبان - با یک سال تاخیر صورت های مالی بیمه ایران معین افشا شد، هرچند پایگاه خبری رازپول پیش از این عملکرد مالی این شرکت را مورد بررسی قرارداده و افشا کرده بود.

اما «ایران معین» که ظاهر جزیره ای کوچک در اقیانوس بی کران بیمه ایران قلمداد می شود، دارای زوایای آشکار و پنهانی در لابی های مدیریتی است که پرداختن به آن می تواند به تفسیر بسیاری از جریانات مدیریتی صنعت بیمه کمک کند.


این شرکت 800 میلیارد تومانی که اساسا حضورش در پایتخت نوعی انحراف از اساسنامه به شمار می رفت به تازگی در یک حرکت راهبردی دو عضو هیات مدیره خود را به صندلی های مهمی در صنعت بیمه ارتقا داده است. این در حالی است که اطلاعاتی از عملکرد 1400 این شرکت در اختیار نیست تا بتوان ارزیابی های دقیق تری از کارایی های مدیریتی اعضای هیات مدیره قبلی انجام داد. اما به هرحال با رویکرد شفافیت گرای وزیر اقتصاد و دولت بعید است که این ماه نیز پشت ابر باقی بماند.



«داریوش محمدی» صورت های مالی بیمه میهن را با حدود 100 میلیارد تومان زیان انباشته تحویل داد که 33 درصد رشد را نسبت به زمان ورودش به بیمه میهن نشان می دهد.

از سوی دیگر او در سال 1399 معادل 49 درصد درآمدهای بیمه ای شرکت ایران معین را با یک پرتفوی بیمه ای گره زد تا جایی که در صورت های مالی آمده است که مبلغ 296 میلیارد تومان از درآمدهای بیمه ای (معادل 49 درصد کل درآمدهای بیمه ای) و مبلغ 344 میلیارد تومان از هزینه های بیمه ای (معادل 70 درصد از هزینه های بیمه ای) سال 1399 مربوط به قرارداد با شرکت بیمه دی با موضوع عملیات قبولی اتکایی بیمه درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران است.


مغایرت سرمایه گذاری «ایران معین» در شرکت ساختمان بیمه ایران که پیش از این در نامه ای از سوی نهاد ناظر  بیش از حد مجاز سرمایه گذاری در سهام شرکت های سهامی خاص، مطابق با آئین نامه 97 شورای عالی بیمه این ابهام را ایجاد کرده که تزریق منابع دولتی به شرکتی که کارکردهایش شفاف نیست به چه دلیل بوده است؟ یکی دیگر از ابهامات در زمان مدیریت او و سایر اعضای هیات مدیره این شرکت بیمه به شمار می رود.


پس از ثبت این کارنامه و با تغییر دولت، نامبرده به صندلی نائب رئیسی شرکت مادر رهسپار شد. شرکتی که حدود 30 درصد سهم بازار بیمه کشور را در اختیار دارد.

از سوی دیگر «مهدی قمصریان» با کوله باری از تجربه حوزه روابط عمومی که به عنوان عضو هیات مدیره بیمه ایران معین نشسته و ناظر بر عملکرد «داریوش محمدی» بود به عنوان سرپرست در این شرکت معرفی شد.


از این ماجرا چند ماهی نگذشته بود که نام وی به عنوان سرپرست جدید صندوق تامین خسارت های بدنی شنیده شد.

این در حالی است که اطلاعاتی از عملکرد بیمه ای این دو عضو هیات مدیره در بیمه ایران معین در سال 1400 هنوز در اختیار نیست.


از سوی دیگر پس از جدایی «محمدی» برای عضویت در هیات مدیره بیمه ایران از دی ماه سال گذشته و معرفی «قمصریان» برای حضور در صندوق تامین خسارت های بدنی این شرکت بیمه ای هنوز نتوانسته اعضای هیات مدیره خود را تکمیل کند. ایران معین در حال حاضر با دو عضو هیات مدیره اداره و گفته می شود این افراد از نزدیکان «محمدی» در بیمه میهن به شمار می روند. هرچند که تکمیل اعضای هیات مدیره را می شود از عجایب مدیریتی در بیمه ایران قلمداد کرد اما این سوال مطرح است چرا دولت به عنوان سهام دار اصلی با افزایش سرمایه به 800 میلیارد تومان در این شرکت موافقت کرد در حالی که هنوز تکلیف ترکیب هیات مدیره برای پیگیری این برنامه ها را به سرانجام نرسانده است؟


بنابراین از دی ماه سال گذشته تا کنون و علی رغم گذشت  4 ماه هنوز تکلیف این شرکت بیمه ای از سوی نهاد ناظر میعن نشده است. این در حالی است که ابتدای سال در خبری عنوان شد که با تغییر موضوع فعالیت این شرکت بیمه ای از سوی نهاد ناظر موافقت به عمل آمده است.


همه این موارد را باید به تبصره ذیل ماده 16 آئین نامه شماره 100 شورای عالی بیمه اضافه کرد. این تبصره اذعان دارد که« در صورت استعفا، عزل یا فوت مدیر عامل موسسه بیمه یا سلب شرایط وی (به تشخیص بیمه مرکزی)، موسسه بیمه موظف است حداکثر تا دو ماه فرد واجد شرایط دیگری را به بیمه مرکزی معرفی نماید. بیمه مرکزی موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه نظر خود را در مورد صلاحیت فرد معرفی شده اعلام کند. تا زمان انتصاب مدیر عامل مورد تایید بیمه مرکزی، انجام وظایف وی بر عهده قائم مقام مدیر عامل و در صورت نبود قائم مقام، به عهده عضو منتخب هیئت مدیره موسسه بیمه خواهد بود. چنانچه موسسه بیمه‌ای به هر علت بیش از سه ماه فاقد مدیر عامل تایید صلاحیت شده باشد، رئیس‌کل بیمه مرکزی موظف است در اجرای ماده ۴۱ قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری موضوع را همراه با پیشنهاد مشخص در شورای‌عالی بیمه مطرح کند.»


بازگشت | Web Statistics