صفحه اصلي > سایه بان > با پرداخت 1.6 همت خسارت در 22 ماه گذشته/ صنعت بیمه از چالش کرونا به سلامت گذشت

با پرداخت 1.6 همت خسارت در 22 ماه گذشته/ صنعت بیمه از چالش کرونا به سلامت گذشت


20 بهمن 1400, 16:22.

گروه سایبان - بیش از 6.6 میلیون نفر ایرانی تاکنون به کرونا مبتلا شده اند و حالا بیمه مرکزی اذعان دارد که تنها 6 درصد خسارت های درمان تکمیلی 22 ماه گذشته مربوط به این بیماری بوده است.


ار ابتدای شیوع بیماری کرونا همواره در خصوص اینکه این بیماری در شمول هزینه‌های درمانی قابل پرداخت موضوع آئین‌نامه بیمه درمان تکمیلی باید باشد و یا در دسته پوشش های اضافی قرار می گیرد بحث بوده است و شرکتهای بیمه در خصوص هزینه های تحت پوشش و یا حتی خرید این پوشش نقطه نظرات متفاوتی داشتند.


هرچند که تحت پوشش قراردادن ریسک هزینه های درمانی مازاد بر بیمه های پایه از جمله بدهیات بیمه های درمان تکمیلی شرکت های بیمه بازرگانی است، اما حالا در مورد اینکه صنعت بیمه چه میزان ریسک کرونا را پوشش داده آمارهایی منتشر شده است، آمارهایی که این سوال را در ذهن مطرخ می کند که آیا شرکت های بیمه نسبت به ارائه خدمات مناسب در این بخش به وظیفه خود به درستی عمل کرده اند؟

 

بیمه مرکزی در روزهای اخیر در خصوص هزینه خسارت پرداختی بابت بیمه های درمان تکمیلی و همچنین پرداختی های بابت کرونا آماری را ارائه کرده است که قابل تامل به نظر می رسد.


بنابر اعلام این گزارش از ابتدای شیوع بیماری کرونا در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تا انتهای آذرماه سال ۱۴۰۰ در مجموع نزدیک ۱۶۷۰۰ میلیارد ریال خسارت بابت خسارت هزینه درمان کرونا  از سوی صنعت بیمه پرداخت شده است.

هرچند که در خصوص زمان ورود کرونا به کشور در مقطع عنوان شده روایت های مختلفی مطرح است و احتمال اینکه صنعت بیمه از ماه های قبل هم نسبت به پرداخت خسارت اقدام کرده اما اطلاعی از شیوع بیماری نداشته است نیز وجود دارد.

بیمه مرکزی در گزارش خود آورده  مجموع خسارت های پرداختی حدود دو درصد مربوط به سال ۹۸ و چهل و یک درصد مربوط به سال ۹۹ و پنجاه و هفت درصد باقیمانده نیز به سال ۱۴۰۰ مربوط می شود.

این گزارش از حدود ۳۶ درصد مربوط به هزینه های بستری، ۱۷ درصد مصارف دارویی، ۱۴ درصد آزمایش، ۹درصد ویزیت و ۶ درصد عکسبرداری خبر می دهد و می افزاید: در خصوص ۱۸ درصد از هزینه های گزارش شده از سوی شرکت های بیمه نوع هزینه مشخص نشده است.

بر اساس همین گزارش سهم خسارت های پرداختی شرکتهای بیمه بابت هزینه های درمانی بیماری کرونا ازابتدای اسفند ۹۸ تا پایان آذر۱۴۰۰ حدودا معادل شش درصد از مجموع خسارت های پرداختی رشته بیمه درمانی در این بازه زمانی اعلام شده است.

بر این اساس اعلام برخی اعداد و ارقام ضروری به نظر می رسد :



رشته درمان مقطع زمانی

حق بیمه ارقام به میلیارد ریال

خسارت

ارقام به میلیارد ریال

اسفند 1398

10.963

7.891

کل سال 1399

158.329

118.857

9 ماهه 1400

144.029

150.700

جمع

313.321

277.448

جمع خسارات پرداختی بیمه درمان کرونا

          -

16.700

نسبت خسارت کرونا به کل خسارت پرداختی

          -

0.06

نسبت خسارت به حق بیمه

0.05

          -


این تحلیل ساده نشان می دهد که تنها 6 صدم(6درصد ) خسارت های صنعت بیمه به کرونا اختصاص یافته که باتوجه به وسعت شیوع بیماری و مقیاس درگیری آن در کل کشور رقم ناچیزی به شمار می رود. بنابراین باید سوال کرد که آیا در این بخش خسارت ها به درستی ارزیابی و پرداخت شده است؟ این در حالی است که در دو سال گذشته به واسطه شیوع بیماری کرونا مراجعه های غیر اورژانسی کاهش یافته و اکثر تخت های بیمارستانی در اختیار بخش کرونا بوده است.

آمارها مبین ایت واقعیت است که 94 درصد خسارتهای درمان تکمیلی به بخش های دیگری اختصاص دارد.


آمارهای رسمی نشان می دهد که بالغ بر 6 میلیلون و 657 هزار نفر ایرانی در سراسر کشور به کرونا مبتلا شده است.

هرچند که آمار دقیقی از تعداد بیمه شدگان درمان تکمیلی در دست نیست تا بتوان ارزیابی کرد که صنعت بیمه در چه سطحی در زمان بیماری کرونا به یاری دولت وملت رسانده است اما با توجه به آمار اعلامی می توان عنوان کرد که در 22 ماه گذشته میانگین پرداخت ماهانه صنعت به هزینه های کرونا بالغ بر 76 میلیارد تومان بوده. به بیان دقیق تر صنعت بیمه روزانه حدود 3 میلیارد تومان خسارت به بیمه گذاران در این بخش پرداخته است که با توجه به وسعت بیماری رقم قابل توجهی به شمار نمی رود.

 

خسارت های پرداختی بیمه های تکمیلی به درمان های کرونایی در حالی اعلام می شود که موضوع فوتی های بیماری کرونا در رشته دیگری مانند عمر اهمیت پیدا می کند. به عبارت دیگر با انتشار آمار های دقیق تر در این زمینه می توان ارزیابی کرد که صنعت بیمه به چه میزان به ذی نفعان این رشته یاری رسانده است.

از سوی دیگر ریسک کرونا، فرصتی را برای فروش بیمه نامه های عمر در بخش بازاریابی ایجاد کرده بود اما سالنامه آماری صنعت بیمه نشان داد در حالی که دولت و اسناد بالادستی برنامه های توسعه افزایش ضریب نفوذ بیمه های عمر را در دستور کار قرارداده، این شاخص در کشور با 6 درصد رشد منفی همراه است.

چندی پیش رازپول در خبری منتشر کرد که سالنامه آماری بیمه مرکزی سندی را در خصوص تعداد بیمه های زندگی در کشور منتشر کرده که نشان می دهد از تعداد این بیمه نامه ها نسبت به سال 1398 بالغ بر 6 درصد کاسته شده است.

بر این اساس در میان شرکت های بیمه، ایران با 41 درصد رشد منفی در شاخص تعداد بیمه شدگان بیمه زندگی پیشتاز است تا جایی که این تعداد  در سال 1399 بالغ بر 5 میلیون و 349 هزار فقره عنوان شده که نسبت به سال 1398 با 9 میلیون و 120 هزار فقره اختلاف چشم گیری دارد.


در ادامه آمارهای صنعت بیمه که منابع اعدادی بالا از آن استخراج شده آمده است.



 


بازگشت | Web Statistics