صفحه اصلي > سایه بان > تذکر نهاد ناظر به داریوش محمدی/ سرمایه گذاری ها را در اسرع وقت اصلاح کنید

تذکر نهاد ناظر به داریوش محمدی/ سرمایه گذاری ها را در اسرع وقت اصلاح کنید


24 آبان 1400, 14:58.

 گروه سایبان - سرمایه گذاری 242 میلیاردی تومانی خارج از ضابطه «ایران معین» در یکی از شرکت های زیرمجموعه بیمه ایران به برخی ابهامات عملکردی این شرکت بیمه ای در روزهای اخیر افزوده است.


پس از اسباب کشی پرسروصدای این شرکت از ساختمانی به ساختمان دیگر در منطقه آزاد کیش و تغییر موضوع فعالیت از مستقیم به اتکایی این شرکت بیمه مناطق آزادی، حالا موضوع مغایرت سرمایه گذاری «ایران معین» در شرکت ساختمان بیمه ایران بیش از حد مجاز سرمایه گذاری در سهام شرکت های سهامی خاص، مطابق با آئین نامه 97 شورای عالی بیمه این ابهام را ایجاد کرده که تزریق منابع دولتی به شرکتی که کارکردهایش شفاف نیست به چه دلیل بوده است؟


این موارد در حالی مطرح است که معلوم نیست متولی پروژه گلستان بیمه ایران شرکت کسب و کار سبا است یا شرکت ساختمان بیمه ایران؟ در شرکت ساختمان بیمه ایران تقی رضایی به نمایندگی از شرکت توسعه کسب و کار سبا نایب رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل، فرشید پور کاویان رئیس هیئت مدیره، مجتبی زینلی موخر عضو هیئت مدیره و حسین قلی زاده صدیق عضو هیئت مدیره هستند. 


از سوی دیگر هرچند که بیمه مرکزی حالا از داریوش محمدی خواسته که نسبت های سرمایه گذاری خود را در این شرکت تعدیل کند، اما فرمول های ارزش زمانی پول و لزوم محاسبه افزایش نرخ تورم در این مدت موضوعی قابل ملاحظه است. بنابراین جا دارد با پرداختن به مبحث ساده ارزش زمانی پول و لزوم رعایت نسبت ارزش فعلی و آتی اصل سرمایه نسبت به تعدیل این سرمایه اقدام مقتضی به عمل آید.






قفل منابع بیمه ای در یک سرمایه گذاری خاص در حالی صورت می گیرد که داریوش محمدی از نهاد ناظر درخواست کرده که منابع بیشتری را به این شرکت اختصاص دهد.


حالا بیمه مرکزی عنوان کرده با توجه به میزان سرمایه گذاری در شرکت ساختمان بیمه ایران به مبلغ 360 میلیارد تومان (از محل مجموع حقوق صاحبان سهام و ذخایر فنی به استثنا ذخیره ریاضی سهم نگهداری ) در حال حاضر آن شرکت با مغایرت تبصره بند 5 ماده 3 آئین نامه 97 به میزان 242 میلیارد تومان معادل 205.34 درصد رو به روست.


تبصره بند 5 ماده 3 آئین نامه اذعان دارد که سرمایه گذاری در سهام یک شرکت بیش از ۳۰ درصد منابع موضوع این بند مجاز نمی‏باشد.


بنابراین با توجه به منابع سرمایه گذاری این شرکت بالغ بر یک هزارو 964 میلیارد و 800 میلیون تومان، شرکت مجاز به سرمایه گذاری 393 میلیارد تومانی در سهام شرکت های فعال در بازار پایه فرابورس و مبلغ 117 میلیارد و 900 میلیون تومان در سهام یک شرکت غیر بورسی است. بر همین اساس ست که 242 میلیارد تومان از منابع سرمایه گذاری در شرکت ساختمان بیمه ایران باید تعدیل شود.



آئین نامه 97 در ماده 17 اذعان دارد که در صورت احراز تخلف موسسه بیمه از مقررات این آیین‌نامه، بیمه مرکزی می‌تواند اقدامات زیر را انجام دهد:

۱-    تذكر به مسئول امور سرمایه گذاری، مالی، مدير عامل و یا هيات مديره موسسه بيمه،

۲-    اخطار كتبي به مسئول امور سرمایه گذاری، مالی، مدير عامل و یا هيات مديره موسسه بيمه با درج در سوابق مربوط،

۳-    سلب صلاحیت هر یک از اعضای هیات مدیره، مدیرعامل موسسه بیمه، مسئول امور سرمایه گذاری و یا مالی با درج در سوابق مربوط.

۴-    تعليق پروانه فعاليت موسسه بيمه در يك يا چند رشته بيمه از سه ماه تا يكسال با تایید شورای عالی بیمه

۵-    لغو پروانه فعاليت موسسه بيمه در يك يا چند رشته بيمه با تاييد شوراي عالي بيمه و تصويب مجمع عمومي بيمه مركزي.

تبصره- انحراف تا 10 درصد مقادير حاصل از نصاب هاي تعيين شده در اين آيين نامه مشروط به اين كه مقادير فوق در پایان سال مالی اصلاح گردد، تخلف محسوب نمي‌شود.


اما پرسش اساسی این است که انحراف 205 درصدی از  یک آئین نامه در حالی که محتوای آن در اختیار شرکت های بیمه قراردارد و لازم الاجراست چگونه صورت گرفته و چرا در گزارش حسابرسی شده بیمه ایران معین در پایان سال 1399 توسط حسابرس درج نگردیده است؟

آیا مدیرعامل این شرکت نسبت به مراقبت از منابع دولتی با چنین انحرافی از معیار های سرمایه گذاری قانونی شرکت های بیمه دقت مطلوب را داشته است؟

رازپول از دریافت هرگونه پاسخ در این زمینه استقبال می کند و انتشار آنرا رسالت خود می داند.






بازگشت | Web Statistics