امروز: جمعه، 10 فروردین 1403
05/13 1399

 

گروه بازارپول- بانک سپه در یک سال اخیر دو سرفصل بزرگ و مهم را به صورت مدیریت شده در دستور کار داشته و به شکلی هدفمند این مباجث را راهبری کرده است.

موضوع اول ادغام بانک های نظامی است که مبحث پیچیده و مهمی است و می توان گفت که بانک سپه در بخش مدیریت راهبردی نظام پولی مدیریت شده گام برداشته است.

از سوی دیگر بانک سپه همزمان با سرفصل های تخصصی مدیریت و سامان دهی نظام پولی کشور در زمینه مسئولیت های اجتماعی نیز حرکت کرده است که نمونه اخیر آنرا می توان در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به بنگاه های آسیب دیده از کرونا ارزیابی کرد. هرچند که این رفت و برگشت منابع دارای ابعادی اقتصادی برای بنگاهی پولی است اما نباید از توجه آن به حوزه مسئولیت اجتماعی غافل شد.

بانک سپه با مدیریت چغازردی در سال های اخیر به شناسایی گلوگاههای استراتژیک در حوزه مسئولیت اجتماعی و تمرکز راهبردی در آن حوزه توجه ویژه ای داشته است.

به صورت کلی می توان گفت بانک سپه بنگاهی است که ماموریت آن به نوعی تمرکز بر گلوگاه های بحران زده و حساس و مدیریت و سامان دهی آن گلوگاه ها است.

بنابراین اگر قرار باشد بخواهیم بانک سپه را به رنگی ترسیم کنیم باید آنرا «بانک سبز» بگوییم که بزرگترین وراهبردی ترین اهداف اقتصادی و اجتماعی کشور را به درستی تشخیص داده، برنامه ریزی کرده و مدیریت می کند.


اخیرا مدیرعامل این بانک به تشریح اقدامات موثر بانک سپه  با محوریت بخش اعتباری در خصوص حمایت از اشخاص و واحدهای آسیب دیده  ناشی از ویروس کرونا پرداخته است.

محمد کاظم چقازردی از جمله این اقدامات را اعطای تسهیلات قرض الحسنه ده میلیون ریالی به یارانه بگیران مشمول عنوان کرد و گفت: بانک سپه به منظور افزایش قدرت خرید و نقدینگی متقاضیان کم درآمد و یارانه بگیر، نسبت به واریز چهار مرحله وام قرض الحسنه ده میلیون ریالی به حساب یارانه بگیران آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا مطابق فهرست اعلامی از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها به تعداد یک میلیون و 479هزار و456 نفر در مجموع به مبلغ 14 هزار و 794 میلیارد و 560 میلیون ریال اقدام کرده است.


مدیرعامل بانک سپه در خصوص امهال سه ماهه وام های  قرض الحسنه گفت:  با توجه به عدم امکان فعالیت های اقتصادی و به تبع آن عدم کسب درآمد مطلوب در بازه زمانی شیوع بیماری،  کلیه اقساط دریافتی از حساب پشتیبان تسهیلات قرض الحسنه بابت اسفند ماه 98 تا اردیبهشت 99 به حساب مشتریان برگشت داده شده و پیامک اطلاع رسانی آن نیز برای آنان ارسال شد.


چقازردی افزود: در این رابطه و پس از ابلاغ رسته های فعالیت مشمولین امهال در چند مرحله از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا بررسی لازم برای استحقاق سنجی متقاضیان صورت گرفت و اقدامات اجرایی در خصوص امهال سه ماه تعداد قابل توجهی از تسهیلات اعطایی به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا انجام شد.


• اختصاص مبلغ 16هزارو 500 میلیارد ریال اعتبار برای کسب و کارهای آسیب دیده از ویروس کرونا

رئیس هیأت مدیره بانک سپه در مورد تخصیص اعتبار برای تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از کرونا گفت: بانک سپه مبلغ 16هزارو 500 میلیارد ریال (15هزار میلیارد ریال بانک سپه و یکهزار و 500 میلیارد ریال بانک حکمت ایرانیان سابق) اعتبار برای اعطای تسهیلات به بخش ها و کسب و کارهایی آسیب دیده از ویروس کرونا مشروط به معرفی از طریق سامانه کارا (سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اختصاص داده است و تاکنون 15هزار و 532 درخواست به میزان 2865 میلیارد ریال به این بانک معرفی که تعداد 12هزار و 735 مورد از درخواستهای واصله واحدها معرفی و در دست بررسی برای اعطای تسهیلات قرار دارد.


• پرداخت 2هزار و 57میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدکننده مواد ضدعفونی کننده

وی در خصوص اعطای تسهیلات به شرکت های فعال در زمینه تولید مواد بهداشتی وضد عفونی کننده گفت: بانک سپه به منظور تقویت بنیه مالی شرکت های تولیدی فعال در زمینه تولید مواد بهداشتی و ضد عفونی کننده و تسریع درتامین کالا و محصولات مورد نیاز برای مبارزه با ویروس کرونا، تا تاریخ 23 تیر امسال مبلغ 2هزار و 749 میلیون ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی اختصاص داده است.



به نظر می رسد این بانک می تواند الگویی باشد برای بانکداری توسعه گرا که توانسته است رابطه ای منطقی و پایدار بین منافع صاحبین سهام و کاهش هزینه تامین سرمایه برقرار سازد چراکه قطعا بحران مدیریت بانکی کشور در سال های اخیر تا جایی پیش رفت که توانست لطمه های جبران ناپذیری بر پیکره هویتی نظام پولی کشور ایجاد کند و سوی دیگر سهام داران و ذی نفعان بیشماری را متضرر سازد اما اقتدار مدیریتی بانک سپه نه تنها سامان دهی این پروژه را کم هزینه کرد بلکه اکسیر نایابی بود بر احیای هویت برند نظام پولی کشور.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود