امروز: پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
04/21 1395

گروه سایبان - دو شرکت بیمه ای که در کنسرسیوم ريسک زير مجموعه گروه صنايع  پتروشيمي خليج فارس حضور دارند در خصوص وضعیت خود پس از پرداخت خسارت شفاف سازی کردند.


به گزارش پایگاه خبری رازپول، چندی پیش مدیر بیمه‌های آتش سوزی بیمه ایران، میزان خسارت تخمینی ناشی از حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا را ٦٠ میلیون یورو اعلام کرد.

بر این اساس اگر قیمت یورو را حدودا 3850 تومان در نظر بگیریم و در 60 میلیارد یورو ضرب کنیم صنعت بیمه باید 231 میلیارد تومان خسارت بپردازد این در حالی است که به گفته برخی کارشناسان این رقم خسارت بسیار خوشبینانه است و با توجه به ارزش قرارداد که 485 میلیون یورو بوده، میزان خسارت تا 100 میلیون یورو پیش بینی میشود که در این صورت صنعت بیمه باید 385 میلیارد تومان خسارت پرداخت کند. بنابراین با سناریوی اول 11 بیمه گر باید تقریبا معادل سرمایه یک شرکت بیمه ای را در این حادثه پرداخت کنند که البته بیمه ایران با 60 درصد سهم نگه داری بیشترین سهم را در پرداخت خسارت دارد .

بنابراین علی رغم اینکه محمد رضایی اعلام کرده که دراسرع وقت و پس از تکمیل گزارش‌ها خسارت پرداخت می شود، به نظر می رسد که باید در خصوص واگذاری ریسک به خارج از کشور تصمیمات جدی تری اتخاذ شود. 

مدیر بیمه‌های آتش سوزی بیمه ایران اذعان دارد که شرکت‌های بیمه‌ای این کنسرسیوم شامل ١١ شرکت (بیمه ایران، البرز، دانا ،آسیا، میهن، کارآفرین، سامان، دی، ، پارسیان، ملت، و ایران معین) است که تا سال ٢٠١٠ تحت پوشش بیمه‌ای شرکت "اسکور" فرانسه بوده و قبول اتکایی این واحد به راهبری بیمه ایران به توانمندی این مجموعه بازمی‌گردد. در این میان مسعود حجاريان مدیر عامل بیمه ملت چندی پیش در اطلاعیه ای اذعان کرد که بيمه ملت يکي از اعضاي کنسرسيومي است که شرکت پتروشيمي بوعلي سينا را تا سقف 485 ميليون يورو تحت پوشش قرار داده است مجموع سهم بيمه ملت از کل ريسک و خسارت وارده حدود 5 درصد مي باشد . اين مبلغ از محل ذخاير فني شرکت قابل پرداخت است و لذا تاثيري در سود و زيان سال 95 نخواهد داشت. بنابراین پیش بینی می شود که سهم بیمه ملت از خسارت این حادثه حدود 11 میلیارد تومان باشد.

از سوی دیگر بيمه اتکايي ايرانيان نیز اعلام کرده که این شرکت از 19 ريسک زير مجموعه گروه صنايع پتروشيمي خليج فارس ، شامل ريسک پتروشيمي بوعلي سينا ، سهمي معادل 3/5 درصد را به صورت اتکايي اختياري پذيرفته است. بر اساس اطالاعات واصله از شرکتهاي بيمه واگذارنده و با احتساب برآورد هاي اوليه از خسارت شرکت مذکور پيش بيني نمي شود ، سهم بيمه اتکايي ايرانيان از خسارت ياد شده موجب انحراف نا مساعد در ارقام بودجه سال جاري اين شرکت شود.
هرچند که برخی شرکت ها اعلام کرده اند که این اعداد تغییرات با اهمیتی را بر روی بودجه نخواهد داشت اما به نظر نمی رسد که در شرکت های دی و میهن اوضاع این چنین باشد .
در این کنسرسیوم، بیمه آسیا با 9 درصد، البرز با 9.1 درصد، دانا با 6.5 درصد، کارآفرین با 3.1 درصد، ملت با 4 درصد، پارسیان با 6.8 درصد، سامان 1.2 درصد با لیدری مجموعه بیمه ایران حضور دارند .

بنابراین با توجه به سخنان اخیر رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص گسترش ظرفیت بیمه های اتکایی و تاکید وی مبنی بر گسترش ظرفيت بيمه‌هاي اتكايي در شرايط پسابرجام با فرض اخذ رتبه‌بندي بين‌المللي و پذيرش ريسك از شركت‌هاي بيمة منطقه و ساير نقاط جهان باید برنامه ریزی دقیقی در این زمیه صورت گیرد .

همتی با اشاره به برنامه هاي بيمه مركزي در شرايط پسا برجام عنوان می کند که:در حال حاضر، بيمه مركزي ج.ا. ايران براساس سند راهبردي خود جلب مشاركت خارجي‌ها در صنعت بيمه و ارتقاء همكاري با بيمه‌هاي خارجي را هدف قرار داده است. سرمايه‌گذاران خارجي تا ۴۹% مي‌توانند در شركت‌هاي بيمة ايراني سهام‌دار باشند و نيز شعب و نمايندگي و دفتر تماس در داخل كشور تأسيس نمايند.

مذاكرات جدّي بين شركت‌هاي بيمه خصوصي داخلي با شركت‌هاي بيمه خارجي شروع شده است و برخي از شركت‌هاي خارجي علاقمندي خود براي مشاركت و نيز تأسيس شعبه و نمايندگي را اعلام كرده‌اند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود