امروز: جمعه، 10 فروردین 1403
05/11 1395

گروه سایبان - شورای عالی بیمه در روزهای اخیر نرخ سود فنی علی الحساب در  بیمه های زندگی را مورد بازنگری قرار داد،در حالی که کارشناسان تاکید و الزام بر سایر بندهای آئین نامه 68 را ضروری می دانند.

به گزارش پایگاه خبری رازپول، هفته گذشته به دلیل کاهش نرخ سود بانکی و تاثیر آن بر سرمایه گذاری شرکت های بیمه در بخش بیمه های عمر نرخ سود فنی علی الحساب در این بیمه نامه ها با تغییراتی رو به رو شد .
بازنگری نیمه کاره در بخش محدودی از آئین نامه 68 و آن هم در بخش نرخ فنی سود علی الحساب در شورای عالی بیمه در حالی صورت می گیرد که در تبصره 2 ماده 12 همین آئین نامه آمده است که مؤسسات بيمه مي توانند براي محاسبه منافع حاصل از مجموع معاملات بيمه‌هاي زندگي موضوع اين ماده، از روش زير نيز استفاده نمايند:

در انواع بيمه‌هاي زندگي جز در بيمه‌هاي به شرط فوت در پايان هر سال حداقل ۸۵ درصد منافع مازاد بر نرخ سود فني مورد عمل، حاصل از سرمايه‌گذاري ذخاير رياضي خود را مستقيماً و به نسبت ذخيره رياضي پايان سال قبل هر بيمه‌نامه محاسبه و به رقم ذخيره رياضي بيمه‌نامه مذكور اضافه نمايند و مراتب را طي الحاقي، حداكثر تا قبل از پايان سال بعد به اطلاع بيمه‌گذاران ذي‌ربط برسانند.
این در حالی است که کمتر شرکت های بیمه در این زمینه به بیمه گذاران خود اقدام می کنند.
همچنین نکته مهم و اساسی در ماده ۲۱ اذعان دارد که مؤسسات بيمه موظفند حساب‌هاي معاملات بيمه‌هاي زندگي را از ساير حساب‌هاي خود تفكيك نموده و دفاتر خود را به ترتيبي تنظيم نمايند كه كليه اقلام مربوط به معاملات هر يك از انواع بيمه‌هاي زندگي به تفكيك مشخص شده باشد.
و در ماده ۲۲ می خوانیم که سرمايهگذاري از محل ذخاير رياضي بيمه‌هاي زندگي بايستي در حساب‌ها و ترازنامه شركت مشخص و از ساير سرمايهگذاري‌ها تفكيك شود.
صراحت آئین نامه بیمه های عمر در زمینه نگه داری از حساب های این بیمه نامه در حالی صورت می گیرد که شرکت هایی که در زمینه صدور این بیمه نامه اقدام می کنند اقدام موثری در این زمینه ترتیب نداده اند و بعضا حساب های بیمه گذاران عمر در شرکت های بیمه با منافع سهام داران و یا سایر ذی نفعان درهم تنیده است .
با این وجود شورای عالی بیمه در این خصوص سکوت داشته و بحث جدید تفکیک حساب ها ورود نکرده و تفکیک آن را مورد تاکید قرار نداده است .اینگونه است که تفکیک حساب های بیمه عمر در شرکت های بیمه با تغییر مدیران دست به دست می شود تا توسط نفر بعدی اصلاحات صورت گیرد .

بحث تنظیم استانداردهای حسابداری یکی دیگر از الزامات این بیمه نامه است که مغفول مانده است .
بنابراین با وجود تولد بیمه خاورمیانه که بنادارد به صورت تخصصی به صدور بیمه نامه های زندگی اقدام کندآیا وقت آن نرسیده که الزامات قانونی فعالیت در این زمینه فراهم شود و یا قرار است که بیمه خاورمیانه هم سالها به فعالیت بپردازند و پس ازآن نسبت به تدوین استاندارد حسابداری در این زمینه اقدام شود .

به راستی بازنگری در یک بند از 36 بند آئین نامه 68 آیا مشکلات صنعت بیمه در زمینه فروش بیمه های عمر را حل خواهد کرد؟

برخی کارشناسان عنوان می کنند که گرچه کاهش نرخ قابل انتظار بود اما تعیین نرخ سود تضمینی برای دو سال قابل پیش بینی نبود بدون شک این طریقه نرخ دهی برای بیمه های عمر که یک امر بلند مدت محسوب می شود و نیارمند اعتماد سازی برای بیمه گذاران است پاسخگو نخواهد بود چرا که یکی از ویژگی ها ی بیمه های عمر تعهد و یک برنامه ریزی بلند مدت است .
برخی نیز اظهار می کنند که نرخ باید آزاد و به شرایط بازار واگذار می شد یعنی نرخ باید طوری تنظیم می شد که یک درصد بیشتر از نرخ تورم اعلام شده یا معادل با بهره بلند مدت بانکی باشد.

بنابراین حال که کارشناسان نظری متفاوت با آنچه در شورای عالی بیمه به تصویب رسیده است دارند باید این سوال را پرسید که آیا شورای عالی بیمه جامع نگری لازم را در این زمینه داشته است و یا تصمیم بر این بوده که با توجه به تغییرات بازار پول در نرخ سود علی الحساب بازنگری صورت گیرد ؟

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود