امروز: جمعه، 10 فروردین 1403
03/12 1397


گروه سایبان - رئیس کل بیمه مرکزی،گزارش آمار (اولیه) عملکرد صنعت بیمه در سال ۱۳۹۶ را ارائه کرده و عنوان کرده که حق بیمه تولیدی 21.1 درصد رشد دارد اما سوال اصلی اینجاست که این رشد را باید مدیون تورم بدانیم یا سهم پرتفوی صنعت بیمه افزایش یافته است . البته رئیس کل بیمه مرکزی حق بیمه تولیدی این صنعت را 335 هزار میلیارد ریال عنوان کرده اما اشاره ای به آن ندارد که این رقم حق بیمه وصولی است یا اعلامی؟!

به گزارش رازپول به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، دکتر همتی با اعلام این خبر گفت: مبلغ حق بيمه توليدي و خسارت پرداختي صنعت بیمه در سال ۹۶ به ترتيب در حدود۳۳۵,۹ و 211.2هزار ميليارد ریال است.


همچنین رشد حق بيمه توليدي و رشد خسارت پرداختي (نسبت به سال گذشته) به ترتيب 21.1و 16.4درصد است.

رئیس کل بیمه مرکزی افزود: نسبت خسارت بازار با 2.5 واحد کاهش (در مقايسه با سال قبل) به 62.9 درصد رسیده است و در حدود ۶۱ ميليون بيمه نامه صادر و حدود 48.1 ميليون فقره خسارت پرداخت شده است.


وی از افزایش تعداد بيمه نامه ‌هاي صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی خبر داد و گفت: این تعداد به ترتيب 11.9 درصد و 51.1 درصد بيشتر از سال گذشته بوده است و سهم بخش غيردولتي از حق بيمه توليدي و خسارت پرداختي صنعت بيمه به ترتيب 67.8درصد و 58.8درصد است.


دکتر همتی در خصوص سهم رشته هایی که از پرتفوی بالایی در صنعت بیمه برخوردارند گفت: سهم ۳ رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، درمان و زندگی به ترتیب 37.4، 23.3و 14.4 درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است. همچنین سهم بیمه های غیراجباری (کل رشته های بیمه به جز شخص ثالث و حوادث راننده) از حق بیمه تولیدی بازار بیمه به 57.5 درصد رسید.


رئیس کل بیمه مرکزی افزود: تعداد ۹ شركت‌ بيمه ايران، آسيا، دانا، دی، البرز، پارسیان پاسارگاد، معلم و کوثر (هر يك داراي سهم بالاتر از ۳ درصد)، در مجموع ۸۱ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند و ۱۹ درصد باقی مانده بین ۲۰ شرکت دیگر توزیع شده است.

وی همچنین با اشاره به بهبود شاخص هرفیندال گفت: انحصار بازار بیمه بر اساس شاخص هرفیندال- هیرشمن معادل ۱۴۰۴ واحد است که در مقایسه با سال قبل ۳۶۲ واحد (معادل20.5 درصد) کمتر شده و بهبود یافته است.


رئیس شورای عالی بیمه در پایان گفت: شاخص حق بیمه سرانه طی این سال به حدود 4.2 میلیون ریال می رسد که در مقایسه با سال گذشته 18.4 درصد رشد داشته است و پیش بینی می شود شاخص ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۳۹۶ حداقل به 2.3 درصد برسد.


صنعت بیمه در حالی رشد حق بیمه های صادره را گزارش می کند که صورت های مالی شرکت های بیمه نشان می دهد بخش قابل توجهی از حق بیمه های اعلامی در قالب طلب از نمایندگان و بیمه گذاران است و هنوز وصول نشده است. از این رو حق بیمه های اعلامی با حق بیمه های وصولی تفاوت معنی داری دارد. هرچند که معادلات شرکت های بیمه بر اساس همان گزارشات اعلامی تنظیم می شود.

.

  1. میهمان
    پاسخ 13 خرداد 1397 11:50 محسن
    اقای همتی شوآف  کافی است در روزهای پایانی حضورتان در صنعت بیمه به جای انتشار امار عملکرد شرکتهای بیمه با تاخیر چندین ماهه مدام تبلیغات می کنید؟ بهتر است بگوئید این رشد حق بیمه چقدر وصولی بوده و چقدر ازین حق بیمه در سرفصل مطالبات معوق نشسته شرکتهای بیمه ای که پرتقو جذب کرده اند اما رقمی عایدشان نشده و بابت حق بیمه ردیاقت نکرده اند
    بیمه دی با پرتقوی نمایشی بنیاد شهید ، بیمه ایران با این همه مطالبات لا وصول
    اقای همتی شما با اعداد بازی می کنید کافی است 

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود