امروز: سه شنبه، 4 اردیبهشت 1403
06/15 1396


گروه سايبان- در سال‌های گذشته اگر با خودروی گران‌قیمت تصادف می‌شد بیمه، فقط تا سقف تعهد مالی موظف به پرداخت خسارت بود و مقصر باقی خسارت را باید از جیب پرداخت می‌کرد و در این میان مقصر اگر استطاعت مالی کافی برای پرداخت خسارت را نداشت، قاضی رأی به مصادره اموالش می‌داد و یا به خاطر عدم پرداخت خسارت، راهی زندان می‌شد. این قانون با افزایش استفاده از خودروهای گران‌قیمت مشکلات و معضلات زیادی را به وجود آورد تا اینکه قانون به حمایت از دارندگان خودروهای معمولی، سقف پرداخت خسارت بیمه‌گر برای خودروهای لوکس را نصف دیه مرد در ماه‌های حرام تعیین کرد.

در سال ۹۶، این عدد ۱۴۰ میلیون تومان محاسبه می‌شود. پس اگر کسی با این خودروها تصادف کند، باید متناظر با ۱۴۰ میلیون تومان خسارت پرداخت کند. البته فلسفه این قانون این است که قیمت یک خودرو هرچقدر هم گران باشد از جان یک انسان بیشتر ارزش ندارد پس نباید بیشتر از نصف دیه کامل یک مرد در ماه‌های حرام باشد. به ‌طور مثال؛ اگر خودرویی ۵۶۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد و در تصادف 50 میلیون تومان خسارت ببیند، از نظر قانون به دلیل این‌که سقف خسارت ۱۴۰ میلیون تومان و یک چهارم ۵۶۰ میلیون تومان است؛ بنابراین تعهد مقصر در قبال این خسارت نیز یک چهارم ۵۰ میلیون و یا 12 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

همین موضوع باعث می‌شود، به میزانی که قیمت خودروی شما از ۱۴۰ میلیون تومان بیشتر باشد، خسارت کمتری در تصادفات از مقصر دریافت کنید. همین امر باعث شده بسیاری پیشنهاد بدهند که بهتر است دارندگان خودروی‌های لوکس از بیمه بدنه استفاده کنند تا در زمان تصادف بتوانند مابقی خسارت خود را از محل بیمه بدنه خود دریافت کنند. همان‌طور که می‌دانید زمانی که بیمه شخص ثالث مقصر حادثه برای جبران خسارت کافی نباشد، می‌توان از بیمه بدنه خودروی آسیب‌دیده استفاده کرد. حتی زمانی که خودتان نیز مقصر حادثه هستید، بیمه بدنه خسارت شمارا پرداخت می‌کند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود