امروز: سه شنبه، 4 اردیبهشت 1403
06/15 1395

گروه سایبان - بیمه ایران که در روز سه شنبه 16 شهریور به مجمع می رود در دو مجمع اخیر خود حضور سه مدیرعامل را تجربه کرده است .

به گزارش پایگاه خبری رازپول، مجمع عمومی عادی سالانه بیمه ایران در حالی فردا سه شنبه 16 شهریور ماه برگزار می شود که اطلاعاتی از صورت های مالی این شرکت بیمه ای منتشر نشده است حال آنکه این شرکت موظف بود در راستای اجرای مفاد 62 و 63 قانون تاسيس بيمه مركزي ايران و بيمه گري صورت های مالی خود را پیش از مجمع منتشر کند.اما این شرکت نه تنها پیش از مجمع صورت های مالی منتشر نکرده بلکه پس از مجمع نیز به صورت شفاف اطلاعات صورت های مالی دوره های قبل را منعکس نکرده است .

بیمه ایران در سال مالی گذشته روزهای پرحرارت کاری را تجربه کرد. درست در مجمع سال مالی گذشته بود که علی رغم ابراز رضایت وزیر اقتصاد از عملکرد محمود امراللهی زمزمه پایان ماموریت او در این شرکت و حضور عباس حسینی به عنوان مدیرعامل در صنعت بیمه پیچید.

با حضور حسینی به عنوان مدیرعاملی که شرایط آئین نامه 90 را در کارنامه نداشت این شائبه ایجاد شد که قوانین شورای عالی بیمه برای دولتی ها مصداق ندارد و مدیران بیمه ایران مستثنی هستند.
پس از این انتخاب افت شدید سهم بازار این شرکت و کمبود نقدینگی از یک سو و تحولات داخلی مدیریتی از سوی دیگر در کنار برخی دیگر از گزارشات در خصوص وام های دریافتی مدیرعامل وقت، باردیگر مسئولان متوجه خطا در نشانه گیری برای کرسی بزرگترین بیمه کشور شدند و اینگونه بود که پس از حدود هشت ماه تصدی و ماموریت وی از این شرکت خداحافطی کرد. هرچند که دلیل تغییر و تحولات مدیریتی در این شرکت به درستی معلوم نیست و بیمه 80 ساله ایران امروز به صادرکننده نیروی انسانی به شرکت های بیمه خصوصی تبدیل شده است ، این پرسش مهم و اساسی مطرح است که برای تربیت مدیران برجسته در این شرکت چه اقدامات اساسی صورت گرفته است ؟

به هر حال مهره بعد از حسینی، محسن پورکیانی است که از نیروهای بیمه ایران بوده است و پیش از این ضمن عضویت در هیآت مدیره بیمه ایران، مسئولیت هایی چون مدیرعاملی بیمه ایران معین و ریاست هیآت مدیره کارگزاری بورس بیمه ایران را به عهده داشته است.

محسن پورکیانی از زمان حضورش در بیمه ایران سعی کرده است که با دعوت نیروی های برکنار شده در زمان حسینی باردیگر ترکیب این شرکت بزرگ را بهینه کند. هرچند که به ترکیب هیات مدیره این شرکت همچنان باید یک عضو دیگر اضافه شود و رضا کاظمی نیز که از بیمه البرز به هیات مدیره بیمه ایران عزیمت کرد از مهره های قدیمی صنعت بیمه و یا حتی بیمه ایران هم نیست.

به هر حال در کنار این اقدامات زیان انباشته در این شرکت از دیگر مشکلات ریشه ای است .
اما در نسخه ای از صورت های مالی سال 1393بیمه ایران آمده زیان انباشته این شرکت در سال 1393با اندکی کاهش از مبلغ 16 هزار و 196 میلیارد ریال به بالغ بر 16 هزارو 101 میلیارد ریال رسیده است هر چندکه این شرکت 270 میلیارد ریال سود خالص در سال 1393 داشته ولی زیان انباشته فقط حدود 95میلیارد ریال کاهش پیدا کرده وزیان انباشته هزار وششصد میلیارد تومانی هم چنان در پایان سال 93 در صورت سودوزیان انباشته بیمه ایران مندرج است.
سالنامه آماری بیمه مرکزی اذعان دارد که صنعت بیمه در صورتحساب تجمیعی سود وزیان انباشته شرکت های بیمه در سال ۱۳۹۳ زیان انباشته ای بالغ بر ۱۲ هزارو ۴۲۵ میلیارد و ۹۴۱ میلیون ریال دارد . که علت اصلی این زیان انباشته مربوط به بزرگ ترین شرکت بیمه کشور بیمه ایران به میزان ۱۶ هزارو ۱۰۱ میلیاردو ۵۸ میلیون ریال و دو شرکت بیمه دی به مبلغ ۲ هزارو ۲۲۶ میلیارد و ۶۸۴ میلیون ریال و بیمه سینا به مبلغ ۵۷۴ میلیاردو ۹۹۳ میلیون ریال است.

علاوه بر زیان انباشته که در سال 1394 نیز همچنان در صورت های مالی این شرکت گزارش شده بحث ذخیره گیری مثلثی از دیگر مواردی است که این شرکت بیمه ای را مانند سایرین با متاثر کرده است .
قرارداد انحصاری با گروه خودروسازی سایپا یکی دیگر از حاشیه های این شرکت در ماه های اخیر است .

ظاهرا گروه خودروسازی سایپا با تبادل توافقنامه ای صدور بیمه نامه خودروهای صفر تولید شده خود را از اول شهریور 1395 به مدت یکسال به بیمه ایران واگذار کرده است . این در حالی است که داستان صدور بیمه شخص ثالث به صورت انحصاری از سوی بیمه پارسیان برای ایران خودرو به عنوان یکی از سهام داران اصلی اش در سال های گذشته به جنجال های خبری تبدیل شد و با مداخله برخی نمایندگان مجلس و اعتراضات در نهایت این پرتفوی در بین شرکت های بیمه ای تقسیم شد . البته سازمان حمایت از مصرف کننده نیز در این زمینه اعلام کرد که خودروساز حق تحمیل بیمه نامه به خریداران خودرو را ندارد و مشتریان باید در انتخاب خرید بیمه نامه آزاد باشند.

بنابراین پرسش مهم و اساسی اینکه آیا با توجه به قانون جدید شخص ثالث که تنها بیمه ایران را مجاز به صدور بیمه ثالث می داند و سایر شرکت ها برای فعالیت در این زمینه باید مجوز نهاد ناظر را دریافت کنند این پرسش مهم و اساسی مطرح است که آیا بازارثالث به پویایی و افزایش سهم بیمه ایران کمک خواهد کرد و یا زیان این شرکت را درآینده افزایش خواهد داد؟

نکته دیگر اینکه مجمع این دوره بیمه ایران نقطه عطفی در تاریخ فعالیت هاس این شرکت است چراکه در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه هنوز نقش بیمه ایران به درستی نمایان نیست که آیا قرار است این شرکت به عنوان شرکتی اتکایی به فعالیت ادامه دهد؟ قرار است سهم بازار خود را کاهش دهد؟ قرار است به عنوان تنها بیمه دولتی کماکان به فعالیت ادامه دهد و سهم خود را حفظ کند؟و یا ...
آنچه مسلم است اینکه هرچند که بیمه ایران با قدمت بیش از 80 سال از پیشروان بازار بیمه کشور است اما در سال های اخیر تولید محصول جدیدی که بازار را متاثر سازد از این شرکت ندیده ایم و خط مشی این شرکت برای سال جاری و حتی سال آینده نیز معلوم نیست؟

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود