امروز: جمعه، 10 فروردین 1403
07/10 1395

گروه سایبان - بیمه میهن با نسبت خسارت 168 درصدی و بیمه حافظ با نسبت خسارت 90 درصدی به عنوان پدیده های حساس صنعت بیمه شناخته می شوند.

به گزارش پایگاه خبری رازپول ، آمارهای پنج ماهه از صنعت بیمه در حالی اعلام می شود که نسبت خسارت بیمه میهن 108درصد بالاتر از متوسط صنعت بیمه قراردارد و این شرکت را می توان پدیده پنج ماهه صنعت بیمه اعلام کرد .
حواشی مدیریتی این شرکت که از سه ماه گذشته شنیده می شود باعث شده است که با کاهش حق بیمه تولیدی حدود 40درصدی سهم بازار این شرکت نیز به0.69درصد برسد حال آنکه این شرکت عمر 7 ساله دارد.
کاهش حق بیمه تولیدی توام با افزایش خسارت پرداختی که با بیش از 58درصد رشد گزارش شده است این شرکت را در گروه وخیم ترین های بازار قرار می دهد . پیش از این موسی الرضا به کاهش حق بیمه تولیدی این شرکت با توجه به بحث قراردادهای ثالث اشاره کرده بود و به نظر می رسد وزن سنگین ثالث در این شرکت باعث شده است بیمه میهن در وضعیت فعلی قرار گیرد.هرچند که موسی الرضا هم زمان با برگزاری مجمع بحث کناره گیری خود از این شرکت را بیان کرده است اما مسلما وضعیت فعلی بیمه میهن کارنامه عملکرد اوست. او که در کارنامه مدیریتی اش در بیمه های ایران و سینا هم عهده دار مسئولیت بوده است .

بیمه حافظ نیز پس از این شرکت وضعیت نامناسب تری نسبت به متوسط های عملکرد صنعت بیمه دارد.کاهش حق بیمه حدود 14درصدی در کنار افزایش خسارت 290 درصدی و نسبت خسارت 90درصدی هرچند که حاصل عملکرد کوتاه ریاحی فر در این شرکت به تنهایی نیست اما نشان می دهد که وی در کنترل این روند چندان موفق نبوده است.

بیمه ایران سومین شرکتی است که با وجود رشد 11.6درصدی حق بیمه، خسارتهای پرداختی اش33درصد رشد دارد و نسبت خسارتش هم به82.2درصد رسیده است .
بیمه ملت با کاهش 12.77درصدی حق بیمه تولیدی بالغ بر 6.18درصد نیز در بخش خسارت ها رشد دارد و با نسبت خسارت 74.18درصدی بالاتر از متوسط صنعت در این بخش ایستاده است .
اما کریم خان زند در بیمه نوین نیز با نسبت خسارت 74درصدی که بالاتر از متوسط صنعت قراردارد عملکرد مطلوب تری دارد چراکه توانسته بالغ بر10.5درصد رشد در حق بیمه و 13.31درصد در زمینه کاهش خسارت ها و 20.36درصد نسبت خسارت را کاهش دهد .

در این میان هرچند که بیمه آرمان موفق شده است که نسبت خسارت را پایین تر از متوسط صنعت نگه دارد اما کاهش 41درصدی حق بیمه تولیدی این شرکت نیز پیامد تغییرات مدیریتی است.
در نهایت باید این نکته نیز اذعان شود که در کنار رشد حق بیمه 20درصدی که به عنوان قابلیت صنعت بیمه محسوب نمی شود خسارت ها 31 درصد با رشد همراه بوده است .
نکته حائذاهمیت در گزارشات پنج ماهه وضعیت بیمه های آتش سوزی است که به نظر نمی رسد خسارتهای بزرگ اخیر پتروشیمی ها در آن لحاظ شده باشد . در کنار این نکته خسارت های پرداختی به رشته نفت و انرژی است که با 23113درصدرشد همراه است .این در حالی است که خسارت پرداختی این رشته در مقایسه با خسارت های واقع شده رقم با اهمیتی نیست. 
در آمارهای پنج ماهه همچنان درمان و اتومبیل (ثالث،حوادث راننده و بدنه) حدود نیمی از پرتفوی را در اختیار دارند و رویداد چندانی در سهم بازار رشته ها رخ نداده است . آمارهای پنج ماهه از بازار بیمه در سال جاری نشان می دهد که حجم حق بیمه تولیدی بازار بیمه با 20.3 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به حدود 98.7 هزار میلیارد ریال رسید .
سهم بخش غیردولتی از این مقدار به 66.8 درصد رسید و 33.2 درصد دیگر توسط بیمه ایران در نقش تنها شرکت بیمه دولتی تولید شده است.
تنها 10 شرکت بیمه ایران،آسیا،دانا،پارسیان،البرز،کوثر،رازی،پاسارگاد،معلم و کارآفرین (دارای سهم بالاتر از 3 درصد) در مجموع 85.7درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده اند و 14.3 درصد مابقی حق بیمه توسط 15 شرکت بیمه دیگر تولید شده است که در این میان شرکت بیمه تجارت نو پروانه فعالیت خود را امسال از بیمه مرکزی دریافت کرده است .
تعداد بیمه نامه های صادره در این مدت نیز با حدود 12.3 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 20.6 میلیون فقره بود.
41.5درصد حق بیمه تولیدی به رشته شخص ثالث و مازاد اختصاص دارد و 20.4 درصد از حق بیمه تولیدی با بیمه درمان بود.
سهم بیمه های زندگی نیز به 13.4درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی بازار رسیده است .
خسارت
شرکت های بیمه حدود 60 هزار میلیارد ریال خسارت به بیمه گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با پنج ماهه منتهی به مرداد 1394 بالغ بر 31.2درصد رشد نشان می دهد .
55.1درصد از خسارت های بازار بیمه توسط بخش غیردولتی جبران شد.
شرکت های بیمه حدود 12 میلیون مورد خسارت به بیمه گذاران پرداخت کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 29.1ئرصد رشد داشته است .
38.7 درصد از خسارت های پرداختی به بیمه شخص ثالث و مازاد اختصاص داشت.
حدود 35.8 درصد از خسارت های بازار بیمه در رشته بیمه درمان پرداخت شده است.
سهم بیمه زندگی نیز به حدود 7.5 درصد از خسارت های پرداختی بازار بیمه رسید.

نسبت خسارت عبارت است از:حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی بر حسب درصد است و در محاسبه آن مبالغ خسارت های معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه های اداری- عمومی دخالت داده نمی شود.
لازم به ذکر است، بررسی آمار عملکرد شرکتها و رشته های بیمه از حیث «نسبت خسارت» در این مدت نمی تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی شان را نشان بدهد، چراکه با گذشت تنها پنج ماه از سال،دریافت کامل حق بیمه های مربوط به برخی از بیمه های صادره در این مدت انجام نگرفته و به مرور طی سال وصول خواهند شد. با این وجود، آمار نسبت خسارت در شرکت ها و رشته های بیمه در این مدت به شرح ذیل است:
نسبت خسارت صنعت در این مدت معادل 60.7درصد بود و درمقایسه با مدت مشابه سال قبل 5.1 واحد افزایش نشان داد.
نسبت خسارت صنعت بیمه در این مدت معادل 60.7 درصد بود و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 5.1 واحد افزایش نشان داد.
نسبت خسارت 8 شرکت بیمه میهن، حافظ، ایران، ملت، نوین، سینا، دانا و البرز(به ترتیب با 168.5 ،93، 82.2 ، 74.2، 74.1، 72.2 ، 67.5 ، 67.2 درصد) بالاتر از این میزان در بازار بیمه بوده است.
پس از شرکت های بیمه نامبرده، نسبت خسارت شرکت بیمه سرمد با 58.1درصد از نسبت خسارت سایر شرکت های بیمه بالاتر بوده اما پایین تر از سطح بازار بیمه قرار دارد.
دو رشته بیمه درمان(106.8درصد) و بدنه اتومبیل( 70.9درصد) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه داشتند .
پس از رشته های نامبرده دو رشته بیمه ای حوادث راننده و شخص ثالث و مازاد(با 60.5 و 56.6درصد)نسبت خسارتی بالاتر از سایر رشته ها داشته اما از نسبت خسارت بازار بیمه پایین تر است.  

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود