امروز: پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
07/17 1395

گروه سایبان - جعفری مدیرکل نظارت مالی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران سطح توانگری 11 شرکت بیمه ای را اعلام کرد .
بررسی های پایگاه خبری رازپول اذعان دارد که بیمه مرکزی نسبت توانگری مالی  11 شرکت بیمه را تعیین کرده است و در روزهای آینده توانگری مالی سایر شرکت ها نیز اعلام می شود .



تایید سومین سال متوالی سطح یک توانگری مالی شرکت سهامی بیمه "ما"
در اجرای ماده (6) آیین نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه(شماره 69) و حسب بررسی و کنترل های انجام شذه بر اساس آخرین صورت های مالی ارائه شده و نتایج محاسبات، سطح یک توانگری مالی شرکت سهامی بیمه "ما" توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران تایید شد.
این شاخصه نشان دهنده توان مالی و سرمایه های موجود و دارایی های جاری نسبت به انواع ریسک های بیمه گری و بازار و نقدینگی و .... می باشد و پارامتری است که مشتریان به کمک آن می توانند از وضعیت مالی و توانمندی و دارایی های یک شرکت بیمه گر مطلع شوندتا بر اساس اطمینان و اعتماد حاصله بتوانند ریسک و خطرات کسب و کار خود را به او واگذار نمایند.



بیمه دی یک پله صعود کرد

سطح توانگری مالی شرکت بیمه دی در پی پیاده سازی برنامه ترمیم مالی این شرکت در سال ۹۴ به سطح دو ارتقاء یافت.
بیمه دی در سال گذشته در حالی در سطح چهارم توانگری مالی قرار گرفت که پس از اجرای برنامه ترمیم مالی شرکت مبنی بر کاهش سهم نگهداری ، افزایش سرمایه و کاهش صدور توانست جایگاه خود را ارتقاء بخشد .

مجید بختیاری ، مدیر عامل شرکت بیمه دی سال گذشته در این راستا اذعان داشت ، با توجه به اقدامات انجام شده و پیاده سازی برنامه ترمیم مالی بدون شک سطح توانگری این شرکت ارتقاء می یابد.

در این راستا بود که بیمه دی طی خبری اعلام کرد،بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی نامه ای ارتقای سطح توانگری بیمه دی را از سطح ۴ به سطح ۳ اعلام نمود.

بر اساس نامه شماره 50681/402/94 مورخ 6/10/94 بیمه مرکزی حسب بررسی و کنترل انجام شده و پس از اعمال اثرات تجزیه سنی مطالبات در محاسبات، نسبت توانگری مالی بیمه دی برای دوره شش ماهه اول سال 94 به سطح 3 ارتقاء پیدا نمود.

این گزارش حاکی است ، با توجه به اقدامات انجام شده از سوی بیمه دی در سال گذشته و بر اساس اعلام برخی منابع خبری، توانگری این شرکت از سوی بیمه مرکزی بر اساس صورتهای مالی سال 94 در سطح دو توانگری اعلام گردید.

بیمه کارآفرین 
بیمه کارآفرین برای چندمین سال پیاپی توانسته توانگری مالی خود را در سطح یک حفظ کند.



بیمه معلم
بیمه معلم با نسبت توانگری 76 در سطح دو توانگری قرار گرفته است . در سال گذشته نسبت توانگری شرکت 78 بوده است .


بیمه حافظ
تغییرات مدیریتی و عدم ثبات در شرکت بیمه حافظ سبب شده است که توانگری مالی این شرکت با تغییرات چشم گیری مواجه شود . براساس بررسی های به عمل آمده نام ریاحی فر مدیرعامل سابق این شرکت از سایت بیمه مرکزی نیز حذف شده و شرکتی که در سال گذشته نسبت توانگري مالي 105 داشته است ، در بررسی های جدید نسبت توانگری مالی اش کمتر از 50 بوده و بر اساس آخرین برآوردها به سطح 4 رسیده است .


بيمه سرمد
رتبه توانگری مالی شرکت بیمه سرمد در سطح یک توسط بیمه مرکزی ج.ا.ا مورد تایید قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، در متن این نامه آمده است: «در اجرای ماده 6 آیین نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه، (شماره 69) به استحضار می‌رساند حسب بررسی و کنترل انجام شده، بر اساس آخرین صورت های مالی نسبت توانگری مالی آن شرکت 366 درصد – سطح یک، مورد تایید بیمه مرکزی ج.ا.ا می‌باشد».
یادآور می‌شود بیمه سرمد در سالهای 1392و 1393 نیز به ‌ترتیب موفق به کسب رتبه توانگری مالی در سطح یک با نسبت‌های 466 و 464 درصد شده بود و این برای سومین بار است که این رتبه را از بیمه مرکزی ج.ا.ا دریافت می‌نماید.
لازم به ذکر است که توجه به شاخص‌های توانگری مالی یکی از اهداف مهم بیمه سرمد می باشد که همواره توسط مدیر عامل، اعضاء هیأت مدیره، معاونین و مدیران این شرکت مورد تاکید قرار گرفته است.
این گزارش می‌افزاید، مبنای محاسبات توانگری، اطلاعات مندرج در صورت‌های مالی حسابرسی شده مصوب مجامع عمومی موسسات بیمه، مفاد آئین نامه 69 و وضعیت شاخص‌ها در ریسک‌های بیمه‌گری، بازار، اعتبار، نقدینگی و همچنین دارایی‌های قابل قبول و دارایی‌ها و بدهی‌های جاری، ارزش مطالبات از داخل کشور و سرمایه موجود می‌باشد.
موسسات بیمه جهت اجرا و ارائه محاسبات مذکور موظفند بر اساس ماده 6 آیین نامه پس از محاسبه و تائید آن در هیات مدیره همراه با اظهار نظر حسابرس با امضای مدیرعامل شرکت جهت تائید به بیمه مرکزی ارسال نمایند و بیمه مرکزی نیز موظف است پس از بررسی مراتب تایید توانگری را به موسسه بیمه اعلام کند.



تایید سطح یک توانگری مالی شرکت بیمه کوثر ازسوی بیمه مرکزی

معاون مالی و اقتصادی بیمه‌کوثر؛ در تاییدیه بیمه مرکزی آمده است که در اجرای ماده"6" آیین‌نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه (شماره69) و باتوجه‌به بررسی و کنترل انجام شده، پس از اعمال تعدیلات طبق محاسبات پیوست، نسبت توانگری مالی آن شرکت (104درصد-سطح‌یک)، برای سال1395 مورد تایید بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

فرامرز مهرجو عملکرد مثبت کارکنان، مدیریت حرفه‌ای مدیران و بهره‌مندی از پیشنهادهای اعضای کمیته مدیریت ریسک را ازجمله عوامل موفقیت شرکت در این زمینه دانست و خاطرنشان‌کرد: مبنای محاسبات توانگری، آخرین صورت‌های مالی حسابرسی‌شده و مفاد آیین‌نامه "69" بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه افزایش سطح توانگری یکی از عوامل اطمینان‌بخش ذی‌نفعان شرکت است، تصریح‌کرد: نسبت توانگری بیانگر میزان توان مالی شرکت در قبال تعهدات خود است.

معاون مالی و اقتصادی شرکت بیان‌کرد: کسب این تاییدیه، موجبات گسترش بازارهای جدید بیمه‌ای و در نهایت بسترهای حضور در مناقصه‌های کلان بیمه‌ای و افزایش پرتفوی شرکت را فراهم می‌کند.

فرامرز مهرجو افزود: حفظ و افزایش نسبت توانگری شرکت برای حفاظت از منافع تمامی ذی‌نفعان و استفاده بهینه از سرمایه سهام‌داران امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

بیمه آرمان بار دیگر در بالاترین سطح توانگری مالی قرار گرفت 
سطح یک توانگری مالی بیمه ‌آرمان برای سومین سال متوالی از سوی بیمه مرکزی و براساس صورت‌های مالی سال 1394 تایید شد.
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران رسماً توانگری مالی بیمه‌ آرمان را «سطح یک» اعلام و تایید کرد. سطح یک توانگری مالی به این معناست که شرکت بیمه توانایی ایفای تعهدات را در مقابل بیمه‌گذاران و صاحبان حقوق آنها دارد. 
براساس آئین‌نامه شماره 69 شورای عالی بیمه، توانگری مالی شرکت های بیمه در پنج سطح ارزیابی می‌شود و طبق آن، بیمه‌گذاران می توانند به عنوان شاخص اصلی توانمندی انجام تعهدات، با اطمینان و اعتماد بیشتر نسبت به انتخاب بیمه‌گر خود اقدام کنند.

بيمه اميد
با اعلام جعفری مدیرکل نظارت مالی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مورخ 95/07/06 و براساس آئین نامه شماره 69 و بررسی صورت های مالی سال 94، شرکت بیمه امید موفق به کسب سطح یک توانگری مالی و با نسبت 135 درصد گردید، ضمنا سطح توانگری مالی این شرکت در سال 93، 108 درصد بوده است. بیمه امید در سال 94 با فروش بیش از 400 میلیارد ريال و پرداخت 140 میلیارد ريال خسارت و کسب سود بیش از 60 میلیارد ريال یکی از شرکت های موفق در عرصه صنعت بیمه و بیمه گری بوده است.


بیمه میهن 
شرکت بیمه میهن که در سال گذشته نسبت توانگری مالی اش 43 بود سطح توانگری اش چهار گزارش شد در سال جدید سطح توانگری اش به 58 رسیده و در سطح 3 قرار گرفته است .


بيمه تعاون
بنابر اعلام مقام ناظر بيمه تعاون در سال ٩٤ با نسبت توانگري مالي ١٧٩ توانسته در سطح يك توانگري قرار گيرد.



به گزارش راز پول در آيين‌نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگري مالي موسسات بيمه در ماده هفتم آمده است که سطوح نظارت بر توانگري مالي موسسات بيمه به شرح ۵ سطح زير تعيين مي شوندکه عبارتند از:
سطح ۱: مقدار نسبت توانگري مالي موسسه بيمه برابر با ۱۰۰ درصد و بيشتر مي‌باشد.
سطح ۲: مقدار نسبت توانگري مالي موسسه بيمه برابر با يا بيش از ۷۰ درصد و كمتر از ۱۰۰ درصد مي‌باشد.
سطح ۳: مقدار نسبت توانگري مالي موسسه بيمه برابر با يا بيش از ۵۰ درصد و كمتر از ۷۰ درصد مي‌باشد.
سطح ۴: مقدار نسبت توانگري مالي موسسه بيمه برابر با يا بيش از ۱۰ درصد و كمتر از ۵۰ درصد مي باشد.
سطح ۵: مقدار نسبت توانگري مالي موسسه بيمه كمتر از ۱۰ درصد مي‌باشد.


در همین آئین نامه در ماده هشتم آمده که چنانچه نسبت توانگري مالي موسسه بيمه حسب نظر بيمه مركزي در سطح ۲ باشد، مؤسسه موظف است برنامه ترميم وضعيت مالي خود را براي ۳ سال مالي آتي (به تفكيك سالانه) تهيه و جهت رسيدگي به بيمه مركزي ارائه دهد. در اين برنامه موسسه بيمه بايد نشان دهد كه چگونه نسبت توانگري مالي خود را ظرف ۳ سال حداقل تا سطح ۱ ارتقاء خواهد داد. برنامه ترميم وضعيت مالي مؤسسه بيمه حداقل شامل مواردي به شرح صورت برآورد تفصيلي درآمدها و هزينه ها، ترازنامه و سود و زيان پيش بيني شده، نحوه تامين منابع مالي قابل دسترس جهت پرداخت معوقات و بدهيها با اولويت بيمه گزاران، زمانبندي و اولويت بندي پرداخت معوقات و بدهيها به تفكيك بدهي به بيمه گزاران و ساير بستانكاران با رعايت قوانين و مقررات مربوط، روش و نحوه محاسبه ذخاير فني،سياستهاي كلي موسسه بيمه در مورد بيمه اتكايي، سياست پرداخت سود به سهامداران با رعايت قوانين و مقررات مربوط، نحوه كاهش ريسك (بويژه ريسكهاي بيمه گري، اعتبار، نقدينگي و بازار) و برنامه ها و اقدامات جهت تقويت ساختار مالي و نقدينگي است.

البته این آئین نامه در ماده نهم اذعان داردکه چنانچه نسبت توانگري مالي موسسه بيمه حسب نظر بيمه مركزي در سطح ۳ باشد، مؤسسه موظف است علاوه بر برنامه ترميم وضعيت مالي، برنامه افزايش سرمايه خود را براي ۲ سال مالي آتي (به تفكيك سالانه) تهيه و جهت رسيدگي به بيمه مركزي ارائه دهد. در اين برنامه‌ها موسسه بيمه بايد نشان دهد كه چگونه نسبت توانگري مالي خود را ظرف ۲ سال حداقل تا سطح ۲ ارتقاء خواهد داد. برنامه افزايش سرمايه مؤسسه بيمه حداقل شامل مواردي مانند صورت گردش وجوه و صورت حساب جامع سرمايه،روشها و منابع تامين سرمايه و هزينه و ريسك هر يك، مبالغ و مدت زمان تامين سرمايه، نحوه و موارد مصرف سرمايه و سياست پرداخت پاداش به هيات مديره و مديران خواهد بود.

در ماده۱۰آمده است چنانچه نسبت توانگري مالي موسسه بيمه حسب نظر بيمه مركزي در سطح ۴ باشد، مؤسسه موظف است برنامه ترميم وضعيت مالي و برنامه افزايش سرمايه خود را براي سال مالي آتي تهيه و جهت رسيدگي به بيمه مركزي ارائه دهد. در اين برنامه‌ها موسسه بيمه بايد نشان دهد كه چگونه نسبت توانگري مالي خود را ظرف ۱ سال حداقل تا سطح ۳ ارتقاء خواهد داد.
البته در ماده ۱۱همین آئین نامه آمده بيمه مركزي پس از دريافت برنامه ترميم وضعيت مالي و برنامه افزايش سرمايه (موضوع مواد ۸، ۹، و ۱۰ اين آيين نامه)، ظرف مدت ۲ ماه آنها را رسيدگي و نتيجه را به موسسات بيمه براي اجرا اعلام مي‌نمايد. موسسه بيمه موظف است گزارش عملكرد برنامه‌هاي مذكور را هر ۳ ماه يكبار به بيمه مركزي ارائه نمايد.

البته ماده دوازدهم به محدودیت های شرکت های با توانگری نامطلوب اشاره دارد و اذعان می کند که موسسه بيمه‌اي كه نسبت توانگري مالي آن طبق اعلام بيمه مركزي در يكي از سطوح ۳ و ۴ باشد علاوه بر اقدامات مذكور در مواد ۸ تا ۱۱ اين آيين نامه بر حسب مورد، موظف است به نحوي كه بيمه مركزي تعيين مي‌كند يك يا تعدادي از اقداماتی را فوراً به مرحله اجرا درآوردکه عبارتند از از پرداخت پاداش به هيات مديره و مديران موسسه بيمه خودداري نمايد، از توزيع بيش از ۱۰ درصد سود (سود قابل توزيع به سهامداران) خودداري نمايد، هزينه‌هاي اداري و عمومي خود را كاهش دهد، از سرمايه‌گذاري درگزينه‌هاي معيني خودداري نموده يا بر مقدار آنها محدوديت اعمال نمايد، روش محاسبه نرخ حق بيمه قراردادهاي بيمه‌اي كه در آينده منعقد مي‌شوند را اصلاح نمايد، عمليات صدور بيمه در بخشي از شعب را كاهش دهد، فعاليتهاي برخي از شعب خود را محدود نمايد، عمليات صدور بيمه در شركتهاي تابعه را كاهش دهد، سهام يا دارايي شركتهاي تابعه را به فروش برساند، از توسعه فعاليت‌هاي بيمه‌اي در رشته هاي جديد خودداري نمايد، اعضاي هيات مديره و مديران خود را تغيير دهد. البته ماده سیزدهم نیز اذعان می کند چنانچه نسبت توانگري مالي موسسه بيمه طبق اعلام بيمه مركزي در سطح ۵ باشد، بيمه مركزي مجاز است پروانه فعاليت موسسه بيمه را در يك يا چند رشته بيمه اي تعليق يا ابطال نمايد.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود