امروز: جمعه، 31 فروردین 1403
10/13 1395

گروه سایبان - بيمه خطرات فاجعه آميز پس از امضاي توافق هسته اي ايران با غرب كه منجر به لغو تحريم هاي اقتصادي عليه ايران شد، به بازار جذابي براي سرمايه گذاران خارجي تبديل شده است.

به‌گزارش پایگاه خبری رازپول به نقل از ترند نيوز، در سال جاري ميلادي ايران از تحريم‌هاي بين المللي رها شد؛ شرايطي كه بسياري از شركت هاي بيمه خارجي را به سمت صنعت بيمه اين كشور متمايل كرد. اكنون بيشتر سرمايه گذاران خواهان ورود و سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف اين صنعت هستند؛ اما بازار بيمه عمر و دارايي كمتر از بخش هاي ديگر مورد بررسي قرار گرفته است.

پس از توافق هسته اي شرکت‌های بیمه‌ های اتکایی بزرگ و کارگزارهای بیمه ای خارجی آمادگی خود را اعلام کرده ‌اند تا با تاسیس دفتر ارتباطی، تاسیس دفتر نمایندگی و همچنین خرید سهام بیمه‌ های داخلی اقدام به ورود به بازار ایران کنند اما متاسفانه ضعف در قوانین، برنامه ‌ریزی و بعضا آیین ‌نامه ‌های بیمه مرکزی اين كشور منجر به کُندی این فرآیند و یا توقف آن شده است.

در اين گزارش آمده است، شهرهاي زيادي در ايران در معرض خطرات طبيعي متعددي قرار دارند. اين خطرات ممكن است به اين شهرها از نظر انساني و اقتصادي، زيان هاي مالي گسترده اي را وارد كند. در دهه هاي اخير زلزله هاي مخرب و سيل هاي ويرانگر در اين كشور به وقوع پيوسته كه خسارت هاي هنگفتي را به بخش هاي اقتصادي و اجتماعي وارد كرده است.

طبق اين گزارش، در ميان نگراني هاي كنوني، اين نگراني وجود دارد كه مدل هاي كنوني در بخش مديريت ريسك خطرات فاجعه آميز در ايران به بخشي از بيمه هاي تجاري تبديل شده است.

خطرهای طبیعی در شرایط عمومی بیمه ‌ها اغلب از تعهدات بیمه ‌گر استثنا می‌شوند، مگر اینكه بیمه‌ گر خطر را به‌ طور انتخابی، تحت شرایط خاصی در مقابل دریافت حق بیمه اضافی بیمه کند و شرایط آن را به بیمه ‌نامه الحاق کند. دلایل مطلوب نبودن این خطرها برای بیمه‌گران تواتر کم و شدت بالای خسارت که بیمه‌ گر را در برآوردهای آماری دچار مشکل می ‌کند و تعیین حق بیمه از پیچیدگی خاصی برخوردار می‌ شود.

تامین پوشش بیمه‌ اتکايی نیز بسیار مشکل و گران است و بیمه‌ گران اتکايی هم در قبول این ‌گونه خطرها وسواس زیادی دارند. البته ویژگی این خطرها عدم اطمینان و اتفاقی بودن است؛ زلزله، طوفان، آتش‌ فشان، سیل، تگرگ، گردباد، طغیان رودخانه و رانش زمین از جمله خطرهای نامترقبه طبیعی هستند.

از سوي ديگر، توسعه نامتوازن در ايران باعث شده تا مناطق شهري به سرعت گسترش يابد كه علل اصلي آن در سال هاي اخير بالارفتن مهاجرت به شهرهاي بزرگ در داخل مرزهاي اين كشور بوده است. همچنين شهرنشيني سريع در كنار تمركز بيش از حد دارايي هاي اقتصادي در مناطق شهري باعث شده بخش بزرگي از منابع جمعيتي و اقتصادي در برابر خطر بلاياي طبيعي قرار بگيرند.

به طور كلي، مردم و دارايي هاي شخصي آنان، در زمان وقوع اين بلايا در سيبل خطرات قرار مي گيرند و عواقب فاجعه بار فوري بر آنان وجود دارد مانند مرگ، نابودي كامل يا خسارت به كل اموال و دارايي هاي شخصي.

در ادامه اين گزارش آمده است، در ايران نه تنها بيمه خطرات فاجعه آميز، صنعتي با ارزش است؛ بلكه صنعت بيمه داخلي اين كشور نيز نياز به تحقيق و برنامه هاي توسعه اي دارد. اما به دليل نفوذ پايين بيمه بلاياي طبيعي در اين كشور و عدم توجه به اهميت انتقال خطرات در سال هاي تحريم، اكنون توسعه اين بازار در ايران در مركز توجهات قرار گرفته است.

عوارض جانبي بلاياي طبيعي بر مردم در كشور در حال توسعه اي مانند ايران بسيار بيشتر و مهمتر از كشورهاي توسعه يافته است. دليل عمده اين مسئله آن است كه منابع مالي در كشورهاي در حال توسعه محدودتر هستند و استراتژي هاي و برنامه هاي مربوط به مديريت ريسك در اين كشورها بسيار حداقلي است.

مركز تحقيقات بيمه ايران اخيرا اطلاعاتي درباره بازار آزاد محلي و منطقه اي داده است تا شركت هاي بيمه خارجي به سرمايه گذاري در اين مناطق ترغيب شوند. اين اقدام با اين اميد صورت گرفته است تا سرمايه گذاران خارجي، برنامه اي را براي توسعه بازار بيمه عمر ارائه كنند.

در انتهاي اين گزارش آمده است كه در يك ماه اخيرا شركت هاي بيمه بين المللي مانند "مونيخ ري"، گروه "ارگو"، ‌گروه "ناسكو" و "تويوتا تسوشو" براي بررسي زمينه هاي سرمايه گذاري به ايران سفر كرده اند.

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود