امروز: جمعه، 16 آذر 1403
09/6 1403



گروه سایبان - طبقه سوم کوچه یازدهم خیابان احمد قصیر متعلق به شرکت بیمه ای است که تاکنون یک بیمه نامه نیز نفروخته!

سال های اخیر را می توان به سال های اوج صدور پروانه بیمه ای برای سهام داران متعدد تعبیر کرد، سرمایه گذارانی که با تفکرات متعدد راهی مسیر پر پیچ و خم تاسیس شرکت های بیمه ای شدند.


شرکت بیمه زندگی هامرز که در تاریخ ٢٧ اسفند ١4٠١ تاسیس و در تاریخ ١٣ تیر 1402پروانه فعالیت خود را در انواع بیمه هاى زندگى و مستمرى از بيمه مرکزی دریافت کرده، در جدید ترین آمارهای اعلامی از عملکرد خود عنوان داشته که تاکنون یک بیمه نامه هم نفروخته! موضوعی که سبب شگفتی بسیاری شده در حالی که این شرکت فعالیت های سرمایه گذاری خود در بازار سهام ذیل همین مجوز بیمه زندگی داشته است.


هامرز که از زمان دریافت پروانه تا امروز حدود یک سال و شش ماه فعالیت دارد صراحتا اعلام کرده علی رغم اخذ پروانه در تاریخ مذکور از بیمه مرکزی فعالیت شرکت در 6 ماهه امسال صرفا محدود به سرمایه گذاری در اوراق بهادار اعم از سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس و صندوق های سرمایه گذاری بوده است ، لذا شرکت از محل فعالیت های بیمه ای درآمدی اخذ ننموده، به عبارت دیگر بیمه هامرز حداقل برای تست هم برای 14 نفر از کارکنان خود هم بیمه نامه صادر نکرده.


هامرز صراحتا اعلام داشته که درآمدهای عملیاتی از محل سایر منابع غیر بیمه ای و از محل واریزی سرمایه توسط سهامداران شرکت تحصیل شده است. اما اگر قرار بود که هامرز به فعالیت های غیر بیمه ای بپردازد چرا مجوز شرکت بیمه دریافت کرده است؟


حسابرس این شرکت هم اعلام کرده آيين‌نامه سرمايه گذاري مؤسسات بيمه (شماره 104) بابت رعايت حد نصاب هاي مقرر در خصوص خريد سهام شرکت هاي پذيرفته شده نزد بورس و فرابورس، سرمايه گذاري در سهام يک شرکت و خريد واحدهاي صندوق هاي سرمايه گذاري و سرمايه گذاري در يک صندوق به صورت کامل رعايت نشده است. شايان ذکر است با توجه به مفاد 23 آيين نامه شماره 104، موسسات بيمه موظفند ظرف يک سال از تاريخ 9 آبان 1402 سرمايه گذاري هاي قبلي خود را با ضوابط اين آيين نامه،منطبق نمايند.

بنابراین این نمونه را می توان از عجایب صنعت بیمه به شمار آورد.


حالا بعد از کاریزما که به زیان 23 میلیارد تومانی رسیده و بیمه زندگی باران که روند پرداخت خسارت هایش از تولید حق بیمه پیشی گرفته باید بیمه زندگی هامرز را به این لیست اضافه کرد.

این در حالی است که در میان سهام داران این شرکت های گروه ها و افراد شناخته شده ای در بازار سرمایه دارند.


با این وضعیت هامرز راه بسیار پیچیده ای در پیش دارد چرا که بر اساس مصوبه هیات وزیران باید تا دو سال آینده سرمایه خود را به 900 میلیارد تومان برساند، در حالی که از سرمایه 240 میلیارد تومانی اش تنها 50 درصد آن پرداخت شده و مابقی در تعهد سهام داران است. با این وضعیت عملکرد در حالی که قیمت سهام امروز این شرکت 89 تومان است توجیه سرمایه گذاران برای مشارکت در برنامه های افزایش سرمایه کمی پیچیده به نطر می رسد.


شرکت های بیمه بر اساس یک برنامه کسب و کاری مجوز خود را از نهاد ناظر دریافت می کنند، این برنامه به تائید در شورای عالی بیمه نیز می رسد، اما حالا باید دید که این شورا چه برنامه ای را تائید کرده و آیا این شرکت انحراف از برنامه های اعلامی دارد؟

  










































.
 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود