امروز: جمعه، 13 مهر 1403
07/7 1403

گروه سایبان - توسعه یافته ترین نسخه مدیریت تورم در دنیا نشان می دهد که بیمه های پروژه محور یکی از تطبیق یافته ترین الگوها برای مدیریت این ریسک است.


ریسک تورم همواره یکی از بنیادی ترین آفت های نظام حکمرانی به شمار می رود.متخصصین حوزه اقتصاد توسعه بر این باورند که تورم نه تنها پایه های هر اقتصاد را به ورطه نابودی می کشاند بلکه به عنوان یک جز اخلال الگوهای تفکری هر جامعه ای را نشانه گرفته تا جایی که می تواند عامل تغییر سبک زندگی از یک مدل ارزش آفرین بلند مدت به مدل علائم درمانی کوتاه مدت باشد.


متفکرین اقتصاد توسعه همواره به دنبال راهکارهای جدی برای مدیریت و کاهش ریسک تورم بوده اند. 

بررسی اقتصاد ایران از سال 1353 نشان می دهد که تورم به عنوان یک بیماری مزمن همواره نمود بالینی داشته است تا جایی که این عامل در سال های جدید تشدید شده است چنانکه در چند سال گویی حس تصمیم سازان اقتصادی نسبت به آفت تورم از بین رفته است و آنرا به عنوان بخشی از زیست اقتصادی در تصمیمات خود پذیرفته اند.

اسناد تاریخی نشان می دهد کشورهای پیشرو بحران ریسک را در دهه 1700 میلادی به رسمیت شناخته و نسبت به مدیریت و تعدیل آن راهکارهایی ارائه کرده اند . هرچند که از تاریخ بیش از 3 قرن می گذرد اما در کشور ما به تازگی روزنه هایی از بکارگیری مدل های فراگیر جدی برای کنترل تورم دیده می شود.

بر مبنای همین نگرش است که با ورود صنعت بیمه که مهم تر از صنعت بانک می تواند نسبت به کنترل این آفت اقدام کند صف آرایی جدیدی برای ترمیم وضعیت اقتصادی شکل گرفته است.

در چند سال اخیر با ورود بیمه های بازرگانی به حوزه مدیریت نقدینگی در ایران پایه های کنترل تورم به شکلی هرچند آهسته اما در حال شکل گیری است.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که صنعت بیمه بر خلاف نظام بانکی ماهیتی ضد تورمی دارد که از جمله آن می توان به ساختارهای شکل گیری بیمه های زندگی اشاره کرد.

توجه به بیمه های زندگی در سال های اخیر و هدف گذاری در برنامه های توسعه کشور برای این شاخه از فعالیت بیمه های بازرگانی از یک سو و به وجود آمدن بیمه های تخصصی زندگی سبب شده محصولات جدیدی را در این حوزه شاهد باشیم.


 بیمه البرز چگونه  به موتور محرک پروژه های اقتصادی تبدیل شد؟

یکی از مهمترین مشخصه های بیمه های زندگی قدرت اقناع جامعه به تامین مالی جمعی است. تامین مالی روشی برای جذب سرمایه خرد به منظور تامین منابع مالی برای پروژه ها، کسب و کارها یا ایده های کارآفرینانه است. بر همین اساس ضمن اینکه این روش به خلق ارزش افزوده در اقتصاد منجر می شود عامل تبدیل نقدینگی سرگردان به پروژه های مولد است، راهکاری که به تازگی از سوی وزیر اقتصاد مورد تاکید قرار گرفته است.

همتی در سخنان اخیر خود در مراسم معارفه رئیس کل جدید بیمه مرکزی هدایت منابع حاصل از فروش بیمه های عمر به سمت پروژه های مولد اقتصادی را مطلوب ارزیابی و تاکید که ضمن مراقبت از منابع حاصل از فروش بیمه های عمر این راهکار می تواند به رشد و توسعه بنگاه های مولد منجر شود. 

این راهکار اما از چندی پیش در دستور کار شرکت بیمه البرز نیز قرار داشته است و این شرکت را می توان یکی از سرآمدان اتصال بیمه های زندگی به پروژه های اقتصادی مولد معرفی کرد.

بیمه های زندگی پروژه محور برای اولین بار در صنعت بیمه کشور توسط بیمه البرز با تامین مالی پتروشیمی سیلگو اجرایی شد.

پیشتر اجرای طرح هایی همچون پالایشگاه های کوچک مقیاس، پتروشیمی، حوزه بازیافت زباله و انرژی های پاک با تامین مالی از محل بیمه نامه های زندگی از برنامه های البرز معرفی شد.

 

در همین راستا، تفاهمنامه اولین محصول از این بیمه نامه زندگی پروژه محور با نام تجاری «تاراز» فی مابین شرکت بیمه البرز و هلدینگ سرمایه گذاری صبا انرژی به امضا رسید.

اما این تنها پروژه البرز نبود.


 سرمایه گذاری های استراتژیک بیمه البرز؛ از بیمه های زندگی تا پروژه های عظیم اقتصادی

تاراز محصولی نوآورانه در صنعت بیمه است که در راستای جهش تولید با مشارکت مردم طراحی شده و مشتریان می توانند با سرمایه گذاری حداقل 100 میلیون ریالی و مشارکت در احداث پربازده ترین صنایع زیرساختی کشور همچون مینی پالایشگاه و پتروشیمی، علاوه بر بهره مندی از پوشش های رایج بیمه های زندگی از مزایایی همچون دریافت حداقل نرخ سود تضمینی 27 درصدی و معافیت از پرداخت مالیات بهره مند شوند.

پیشتر تاکید شده بود که  طراحی محصولات بیمه های زندگی باید به گونه ای باشد که بیمه گذار بتواند آن را با سایر بازارهای مالی مقایسه کند.

حالا همتی وزیر اقتصاد تامین مالی جمعی از سوی بیمه ها در پروژه های بزرگ اقتصادی را از ضروریات شرایط اقتصادی روز عنوان می کند و معتقد است یکی از مهم ترین راه های مدیریت تورم لجام گسیخته در اقتصاد ایران ایجاد ابزارهای متنوع برای زهکشی نقدینگی در کشور است. 

به عبارت دیگر یکی از مهم ترین شرکت بیمه البرز توانسته به ابزار جدیدی دست پیدا کند که نه تنها مشتریان را با محصولات و خدمات متنوع تری آشنا کند بلکه سهام داران، سرمایه گذاران و نیز حالا منتفعند.

 

در سطح جهانی شرکت‌های بیمه نیز از منابع حاصل از بیمه‌های عمر و سایر محصولات بیمه‌ای برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ استفاده می‌کنند. این نوع سرمایه‌گذاری‌ها به‌ویژه در حوزه‌های زیرساختی، انرژی، و پتروشیمی رایج است. 

به عنوان مثال، شرکت‌های بیمه اروپایی مانند«Allianz» و «AXA» منابع حاصل از بیمه‌های عمر را به سمت پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر هدایت کرده‌اند. این شرکت‌ها به‌ویژه به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های انرژی بادی و خورشیدی پرداخته‌اند که اهداف زیست‌محیطی و بازدهی مالی طولانی‌مدت را به همراه دارد.

 

   در کشورهای خاورمیانه، به‌خصوص در امارات متحده عربی و عربستان سعودی، شرکت‌های بیمه از منابع مالی حاصل از بیمه‌های زندگی و بلندمدت برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و گاز استفاده کرده‌اند. این سرمایه‌گذاری‌ها به دلیل طولانی‌مدت بودن و بازدهی قابل توجهی که دارند، با اهداف بیمه‌های عمر هم‌راستا هستند.

   در آمریکا نیز شرکت‌های بیمه‌ای مانند «Prudential» و «MetLife» با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی مانند حمل و نقل، انرژی، و مخابرات از منابع بیمه‌های زندگی استفاده کرده‌اند. این شرکت‌ها علاوه بر بازدهی مالی، به ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کمک کرده‌اند.

به‌طور کلی، شرکت‌های بیمه در سطح جهانی از منابع مالی جمع‌آوری‌شده از بیمه‌های زندگی به عنوان یک منبع مهم برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ استفاده کرده اند. این نوع سرمایه‌گذاری‌ها علاوه بر بازدهی اقتصادی، اهداف پایداری و توسعه زیربنایی را نیز دنبال می‌کنند.

نوع نگرش توسعه گرایانه وزیر اقتصاد و پتانسیل های ابزارسازی در شرکت های همچون بیمه البرز باید به عنوان یک پیشران مولد عاملی برای نوسازی آئین نامه های سرمایه گذاری در بازار پولی و مالی کشور باشد چراکه سطح سرمایه گذاری با ابزارهای نوین و خلاقانه باید تبدیل به امتیازهای ویژه ای برای بیمه گران و بیمه گذاران شود تا انگیزه های سرمایه گذاری تقویت شود. زیرا تنها در سایه ورود خلاقانه بازیگران بازارهای اطمینان بخش در حوزه خلق ثروت پایدار است که اقتصاد ایران از انسداد و بحران عقب ماندگی توسعه اقتصادی رهایی خواهد یافت .

 

 

.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی‌شود