صفحه اصلي > چهار سوق > دولت از صنایع حمایت کند و مانع تعطیلی آنها شود

دولت از صنایع حمایت کند و مانع تعطیلی آنها شود


18 فروردین 1399, 20:21.
 گروه چهارسوق- پس از حمله ویروس کرونا و فراگیر شدن آن در کشور « اهمیت نیروی انسانی متخصص » به کرات در ادبیات تحلیلی کشور به کار گرفته شد.
«گری بگر» ، برنده جایزه نوبل اقتصاد می‌گوید: درست است که قبل از رنسانس زمین، ماشین‌آلات و منابع طبیعی به ‌نوعی می‌توانست منبع ثروت باشد، اما سرمایه اصلی بعد از رنسانس، «دانایی» است.
به همین دلیل امروزه تئوری معروف «سرمایه انسانی» در پیش رو داریم.
بسیاری از تئوریسین های مدیریت منابع انسانی، ارکان اصلی ارزش‌افزایی و ایجاد مزیت رقابتی پایدار در بنگاه ها را در کسب دانش نسبت به عوامل خارجی سازمان، خدمت‌رسانی به ذی‌نفعان و تضمین حرفه‌ای‌گرایی متخصصان می دانند.
اهمیتی که به نظر نمی رسد در ممیزی ساختار مدیریتی در ایران به شکلی توسعه یافته تاکنون پیگیری و اجرا شده باشد.
شاید به جرات بتوان رواج همین نگرش را سرآغاز پویشی پایدار، برای اصلاح نظام مدیریت منابع در کشور با توجه به اهمیت استراتژی «جهش تولید» که مهمترین شاخص کلیدی عملکرد برای سال جاری است، بر شمرد.
بی شک یکی از آثار مهم مبتلابه کشور در شرایط کنونی، محیط تجاری و تولیدی است که در شرایط کنونی تولید از یک تصمیم محدود فراتر رفته و به قلمرو ملی و امنیتی رسیده اس و در حد یک تصمیم استراتژیک تبدیل شده است.
در همین رابطه انتظار می رود که طی چند روز اخیر، بسیاری از شرکت های تولیدی اهداف استراتژیک، ارزش ها و اولویت های خود را بازنگری کرده و در نهایت به ضرورت تعیین راهکار تولید در کلاس مدیریت بحران رسیده باشند.
از طرفی با توجه به محدودیت منابع سازمانی و نظر به اینکه اجرای همه استراتژی ها بطور همزمان و کامل به منابع زیادی نیاز دارد، اولویت بندی استراتژی های بنگاه ها امری ضروری است.
بر همین اساس به نظر می رسد یکی از مهمترین ضروریات بنگاه ها برای مدیریت این بحران و عزم به سوی تحقق استراتژی جهش تولید «نوآوری در فرایند تولیدی» به معنای تلاش بنگاه ها برای بازطراحی بنیادین فرایندها و سیستم های تولیدی که در راستای دستیابی به بهبودهای اساسی در شاخص های عملکرد تولیدی انجام می شود.
نوآوری در فرایند تولیدی شامل فعالیت های مختلفی می شود، برخی از پیشگامان بر روی نوآوری در فناوری تمرکز دارند در حالی که دیگران بر روی تغییر فرایندهای کاری و رویه های رفتاری در بنگاه تاکید می کنند.


عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
مخالفت مجلس با تعطیلی صنایع و واحد‌های تولیدی
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس از مخالفت مجلس با تعطیلی صنایع و خط تولید خبر داد و گفت: صنایعی همچون خودروسازی باید با رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه فعالیت داشته باشند.
عبدالله رضیان با اشاره به شعار سال و ضرورت تحقق آن،گفت: در سال جهش تولید باید زمینه حمایت از تولید و تولید کننده در اولویت قرار بگیرد.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهش در صنعت و تولید باید با در نظر گرفتن سازوکارهای مناسب در نظر گرفته شود، افزود: با توجه به تحریم های ظالمانه رخ داده باید از توان داخلی در مسیر رشد هر چه بیشتر صنایع بهره ببریم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه جهش تولید با هدف جلوگیری فشارهای بیشتر کشورهای استکباری با تحریم های جدید مدنظر قرار گرفته است، تصریح کرد: با توجه به شیوع کرونا این جهش تا حدودی دچار سستی شده از این رو لازم است بازنگری جدی در سیاست های اعمال شده صورت بگیرد.
رضیان با بیان اینکه تعطیلی صد درصدی واحد‌های تولیدی از جمله خودروسازی ها در آینده نه چندان دور صدمات جبران ناپذیری را به اقتصاد خواهد زد، گفت: پیشنهاد ما این است که از ظرفیت صنایع و واحد‌های تولیدی با رعایت پروتکل های بهداشتی استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه ما مخالف تعطیلی مجلس نیز هستیم، افزود: در صنایع نیز تعطیلی کامل به صلاح نیست باید با رعایت نکات بهداشتی و حتی با وجود حداقل نیرو صنایع نیز کار خود را از سر بگیرد زیرا به طور مثال تعطیلی صنعت خودروسازی به تعطیلی بسیاری از واحدها می انجامد که در نتیجه آن باید با رکود و همچنین مشکلات عدیده بیماری دست و پنجه نرم کنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم از ارایه پیشنهاد آغاز به کار واحد‌های تولیدی و صنعتی در اسرع وقت با رعایت نکات بهداشتی به دولت خبر داد و گفت: به طور حتم این موضوع فردا از سوی مجلس به دولت ابلاغ خواهد شد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دولت باید پای کار آمده و با حمایت از صنایع مانع تعطیلی آن ها شود زیرا با اتمام کرونا به طور حتم در شرایط فعلی کشور با رکودی بی سابقه مواجه خواهد شد از این رو لازم است دولت برنامه ریزی صحیح و آینده نگری درستی داشته باشد.

چندگانه های برون رفت از بحران
در همین رابطه یک مشاور توسعه کسب و کار، تحلیل راهبردهای بازار رقابتی از طریق تحلیل محصولات، بازارها و روندهای مرتبط به تحلیل و بررسی کسب و کار را از جمله اقدامات موثر در برون رفت از بحران اقتصادی در کشور ارزیابی می کند و می افزاید: تحقیق در خصوص فرصت های بازار داخلی و بین المللی مرتبط با محصول، اولولیت بندی و ارائه راهکارهای عملیاتی، رصد رقبای بالقوه و جمع آوری اطلاعات مرتبط با کسب و کار، تحلیل روندهای فناوری و تولید استاندارد می تواند بنگاه ها را در شرایط کنونی خارج کند.

بازگشت | Web Statistics