صفحه اصلي > بازار پول > بانک مرکزی در بخش های میانی هم پوست اندازی می کند؟

بانک مرکزی در بخش های میانی هم پوست اندازی می کند؟


14 مرداد 1397, 13:49.

گروه بازار پول - چرا وضعیت بانک مرکزی از همیشه حساس تر و شکننده تر است؟ به دو دلیل مهم عدم توانایی بدنه مدیریتی در کنترل مشکلات و عدم درک صحیح از شرایط و همراهی بلامنازعه این بانک با سیاست های دولت!


در شرایط فعلی این پرسش نیز مطرح است که آیا در ترکیب مدیریتی بانک مرکزی هر بخشی ساز خود را کوک می کرده و کارنامه فعلی بانک مرکزی در کنترل سیاست های پولی و ارزی و عدم توانایی در مدیریت صحیح سپرده گذاران معترض شواهدی بر این ادعا نیست؟


امروز هم طهماسب مظاهری که در دوره احمدی نژاد هم رئیس کل بانک مرکزی بوده است اظهار کرده که اکنون در دور دوم دولت، از خداوند مسالت داریم گوش و دل عبرت‌آموز به دولت عنایت فرماید. حضور نیروی جوان و خوش‌فکر و دانا و با تجربه و مستقلی مثل آقای همتی این نوید را می‌دهد که با ملاحظه منافع و مصالح کشور با بهره‌گیری از اختیارات بانک مرکزی این «ساز ناساز» را اصلاح کند.


بخش مهمی از معضلات فعلی در نیروی انسانی و در یک کلام در مدیریت خلاصه می شود. بانک مرکزی در این سال ها با تائید صلاحیت برخی مدیران بانکی ضعیف، نظام بانکی را هم بی رمق کرده است. هرچند که این بی رمقی در بدنه مدیریتی خود نیز دیده می شود.


به نظر می رسد که علاوه بر مدیران بالادستی، نظارت بانک مرکزی در بخش های تحت کنترل زیر مجموعه نیز نیاز به پوست اندازی دارد . تقسیم وظایف در بخش نظارت بین دو مدیرکل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری که در حال حاضر مدیر ندارد و مدیرکل مطالعات مجوزها و مبارزه با پولشویی با مدیریت ارجمندنژاد صورت گرفته است.


زیر مجموعه مدیریت کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری، اداره نظارت استانی، اداره سلامت نظام بانکی ، اداره نظارت بانکی 1 و اداره نظارت بانکی 2و اداره نظارت بر موسسات پولی غیر بانکی و یک اداره دیگر تقسیم شده است و موازی کاری در این سیستم به وضوح دیده می شود.


موازی کاری در این سیستم باعث شده است که صندوق های قرض الحسنه ای که خصوصا در شهرستان ها فعالیت دارند بلاتکلیف باشند چراکه تبصره 2 بند یک ماده 14 قانون برنامه ششم اذعان دارد صندوق قرض الحسنه تك شعبه اي در سراسر كشور که بالای سقف 30 میلیارد ریال منابع دارند از بانک مرکزی مجوز بگیرند و ظاهرا این موضوع بین مدیریت ها پاس داده می شود و تعداد صندوق های دارای مجوز این موضوع را تائید می کند.


در این سالها آقایان آخوند زاده ، هاشمی نژاد، خالتی، نصیری و معافی در این بخش ها حضور دارند که برخی سابقه نظارت مستقیم را در کارنامه ندارند و برخی از اداراتی مانند نشر اسکناس به این حوزه عزیمت کرده اند.


کارنامه فعلی نشان می دهد که این بانک بیش از پیش نیازمند حضور افراد موثر و اقتصاددان و با تجربه است و تعویض رئیس کل بانک مرکزی به تنهایی نمی تواند موثر واقع شود، چراکه تحرک در بانک مرکزی به سایر بخش های اقتصادی سرایت خواهد کرد.


در روزهای آینده در خصوص سایر بخش های این بانک نیز توضیحاتی ارائه خواهد شد .علاقه مندان هم در این خصوص می توانند مطالب خود را به کانال رازپول ارسال نمایند.


بازگشت | Web Statistics